Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 85 van 211 - 2108 Resultaten

Bloemrijk gazon op IJsselmonde

Begin 2022 is een nieuw Bijenlandschap gestart op het eiland IJsselmonde, ten zuiden van Rotterdam. Het doel van het Bijenlandschap is om te zorgen voor meer leefgebied voor wilde bijen en andere dieren. Door samen te werken met..


Lees verder 10 oktober 2022   2 jaar oud
bloemrijke berm - primair

Steeds meer gemeenten, provincies, waterschappen en andere beheerders zijn zich bewust van de problemen met biodiversiteit in Nederland en de insectensterfte. En steeds meer beheerders willen daar ook echt iets tegen doen. Er..


Lees verder 10 oktober 2022   2 jaar oud
Een grazend nijlpaard bij de rivier de Shire, Liwonde National Park, Malawi.

De Chikolongo-gemeenschap bestaat uit dertien dorpen aan de westgrens van het Liwonde National Park in Malawi. Generaties lang haalden zij water uit de rivier de Shire. Met gevaar voor eigen leven, omdat ze door het park moesten..


Lees verder 8 oktober 2022   2 jaar oud
Minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) en gedeputeerde Mirjam Sterk (Natuur en Landbouw) geven het startschot voor de verplaatsing van 50.000 bomen

De provincie Utrecht krijgt de komende jaren flink meer bossen en bomen. Hiervoor worden niet alleen nieuwe bomen gekocht, er worden ook bomen hergebruikt. Komend jaar krijgen maar liefst vijftigduizend bomen op die manier een..


Lees verder 7 oktober 2022   2 jaar oud
Eiken-Haagbeukenbos

Soortenrijke vochtige bossen hebben vaak te lijden onder verdroging, stikstofdepositie en een verkeerde boomsoortensamenstelling. De kringloop van voedingsstoffen raakt ontregeld omdat de humuslaag verzuurt. Recent OBN-onderzoek..


Lees verder 4 oktober 2022   2 jaar oud
Stoeprandvingermos

De Hortus botanicus Leiden besteedt veel aandacht aan planten die tussen de straatstenen en stoeptegels kunnen groeien. Verrassend genoeg is ook óp de stenen zelf genoeg leven mogelijk. Zo vormen vele bizarre korstmossen met even..


Lees verder 2 oktober 2022   2 jaar oud
Amazonegebied, Tapajós rivier

Blog van Daphne Willems, expert rivierdolfijnen bij WWF: Jaaa, daar! Mariana wijst. Ik zie een schaduw onder water bewegen op zo’n tien meter van de boot, en dan verschijnt er een lange, smalle, grijze snuit boven water. Wauw!..


Lees verder 30 september 2022   2 jaar oud
Proefopstelling met algen-consumerende mosselen nadat de mosselen psychofarmaceutica in hun cellen hebben opgenomen.

Meer dan een miljoen Nederlanders gebruiken medicijnen tegen geestesziekten zoals depressies en psychoses. Resten daarvan zijn in rioolwater te vinden. Na intensieve behandeling wordt ons rioolwater uiteindelijk geloosd in het..


Lees verder 28 september 2022   2 jaar oud
Beheerdersdag

Afgelopen vrijdag vond de 14e editie van de Beheerdersdag plaats op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. De Beheerdersdag is dé ontmoetingsdag voor iedereen die werkt in bos, natuur en landschap, met uiteenlopende presentaties,..


Lees verder 27 september 2022   2 jaar oud
Master studente Birte Technau verzamelt uitwerpselen van poolvossen op het onbewoonde schiereiland Hornstrandir op IJsland  (exclusief eenmalig WUR)

Onderzoekers van onder andere Wageningen Marine Research hebben recent in het wetenschappelijke tijdschrift Polar Biology een artikel gepubliceerd, waarin het voorkomen van plastic en ander afval in IJslandse poolvossen wordt..


Lees verder 27 september 2022   2 jaar oud

Archief