Natuurberichten

Pagina 1020 van 1701 - 17006 Resultaten

azuurwaterjuffer primair

Je ziet nu volop libellen. Zowel bij het water als ver daar vandaan. Het gaat daarbij om de echte libellen, de grotere ‘helikopters’ en om de veel kleinere en slankere juffers. Die laatste zijn erg talrijk, maar vooral de blauwe..


Lees verder 9 juni 2016   9 jaar oud
wormkruidbij

Samen met burgers, bedrijfsleven, boeren en overheden ontwikkelen Alterra, EIS Kenniscentrum Insecten en De Vlinderstichting een regionaal Bijenlandschap in de regio Zoeterwoude in Zuid-Holland. Een landschap waar een diversiteit..


Lees verder 8 juni 2016   9 jaar oud
Tranende franjehoed

Begin juni komen de eerste Tranende franjehoeden tevoorschijn. Tranende franjehoeden vind je veelvuldig langs wegen en paden van bossen, parken, kerkhoven en in tuinen. Tijdens een ommetje in de eigen woonomgeving maak je kans..


Lees verder 8 juni 2016   9 jaar oud
Parus major. Koolmees

De eerste tekenen van een zeer slecht broedseizoen voor kool- en pimpelmezen druppelen binnen. Mezen doen er alles aan om te redden wat er te redden valt, maar zonder resultaat. In het begin van het seizoen wisselden warme en..


Lees verder 7 juni 2016   9 jaar oud
Pedicularis palustris. Moeraskartelblad

Boswachters van Natuurmonumenten hebben in de hooilanden van de Klencke grote aantallen moeraskartelblad gevonden. Deze plant van natte en moerassige graslanden is vrij zeldzaam in Drenthe en is een prachtige aanwinst voor het..


Lees verder 7 juni 2016   9 jaar oud
Hoog water rivieren, dieren zoeken hogere delen op

Na de grote hoeveelheden regen van de afgelopen week in Zuid-Duitsland steeg de Rijn te Lobith afgelopen weekend tot 13 meter boven NAP. Bij dergelijke waterstanden wordt er gesproken van een zomerhoogwater en lopen de lage delen..


Lees verder 6 juni 2016   9 jaar oud
distelvlinder primair

De afgelopen dagen zijn er heel veel waarnemingen binnen gekomen van de distelvlinder, een trekvlinder die in wisselende aantallen in ons land gezien wordt. Ook een andere trekvlinder, het koolmotje, een micronachtvlinder, wordt..


Lees verder 6 juni 2016   9 jaar oud
Diverse soorten grassen in volle bloei

Het is groeizaam weer geweest de afgelopen weken waardoor grassen zich goed ontwikkeld hebben en nu volop in bloei staan. Volgens de Pollenplanner op Allergieradar.nl zitten we nu in de periode waarin bij droog weer de hoogste..


Lees verder 5 juni 2016   9 jaar oud
De Vergeten schorshoren (Balea heydeni). Het huisje is gedrongener dan dat van de Slanke schorshoren, met vaak iets bollere windingen en minder sterke ribbels. Het lichaam, met name de flanken en de kruipvoet, is bovendien lichter van kleur

Sommige landslakken leven vrijwel uitsluitend op boomschors. Het Nationaal Park De Biesbosch wordt al 15 jaar op dergelijke soorten geïnventariseerd. Eén slakje wist de onderzoekers daarbij echter steeds te ontlopen, ondanks..


Lees verder 5 juni 2016   9 jaar oud
Phylloscopus collybita. Tjiftjaf

Hoe kom je te weten of klimaatverandering echt effect heeft op de aantallen van een diersoort? Als het gedrag, uiterlijk of gewicht van dieren erdoor verandert, wil dat nog niet zeggen dat de soort toe- of afneemt...


Lees verder 4 juni 2016   9 jaar oud

Archief