Natuurberichten
Pagina 1082 van 1700 - 16996 Resultaten
Populatieonderzoek naar de met uitsterven bedreigde Antilliaanse Groene Leguaan op het Nederlands Caribische eiland St. Eustatius is in volle gang. In april t/m juni is 60% van het eiland uitgekamd en zijn 212 leguanen..

Naar het dieet van dassen is veel onderzoek gedaan. En ook al is de das een alleseter, in de Nederlandse situatie lijken regenwormen een groot deel van het jaar favoriet. Dassen hebben echter een neusje om over te schakelen op..

Na het uitbundige muizenjaar 2014, is de voedselkast voor torenvalken in 2015 heel wat minder gevuld. Er zijn minder muizen en dat is te merken. Neem bijvoorbeeld de torenvalken die hun vijf jongen grootbrengen voor de webcam van..
In het Buurserzand in Overijssel is een neushoornkever ontdekt. Een insect dat niet zo vaak in Nederland voorkomt. Aan de neushoorn op zijn kop is af te leiden aan het om een mannetje gaat...
Het gaat goed met de Nederlandse libellenfauna. Recent onderzoek heeft aangetoond dat veel soorten die in de twintigste eeuw sterk achteruit gingen zich de laatste 25 jaar hersteld hebben. Soorten van stromend water en..

Een rivierrombout werd afgelopen week gezien langs de nieuwe nevengeul van de Waal bij Nijmegen. Op het gloednieuwe eiland midden in Nijmegen werd deze bijzondere libel jagend boven ruig grasland gezien. De nevengeul trekt niet..

Vleermuizen gebruiken hun winterslaapplaatsen niet alleen in de winter. Ze gaan er ook zwermen: vleermuizen uit verschillende kolonies of groepen vliegen er heen, gaan er druk rondfladderen en ontmoeten er dan hun paringspartners...

Als de huidige opwarming van de aarde door klimaatverandering doorzet dan zullen als gevolg daarvan veel karakteristieke plantensoorten van wetlands niet in hun huidige gebied kunnen voortleven. Vooral soorten in Noord-Europa gaan..
De kraanvogel als broedvogel in Nederland: het leek tot voor kort ondenkbaar. Het was toch een schuwe vogel, met de dichtstbijzijnde broedplaatsen in het noordoosten van Duitsland? Maar in het spoor van een spectaculaire toename..

Op vrijdag 12 juni ving de viskotter TX68 juist ten noordwesten van de Engelse Banken een vreemde rog. Het dier was een stuk bleker dan de roggen die de vissers normaal vangen. Toch dachten ze meteen aan een gevlekte rog. Arthur..