Natuurberichten
Pagina 1104 van 1682 - 16811 Resultaten

Als we terugkijken op het afgelopen jaar 2014 dan zien we bij de libellen minder verrassingen dan de jaren ervoor. Er zijn geen nieuwe soorten gemeld, maar natuurlijk waren er wel wat opvallende zaken...

2014 gaat de boeken in als een warm jaar, het Jaar van de Spreeuw, van een muizenplaag, van nóg meer Grote zilverreigers. Een veelzijdig jaar, waarvan we hier alleen wat hoogtepunten oprakelen aan de hand van berichten die al..

In het Vijlenerbos bij Vaals is een vierde Europese wilde kat voorzien van een halsbandzender. Dit is het eerste vrouwtje dat gevangen werd. ARK Natuurontwikkeling doet onderzoek naar de terugkeer van dit zeer zeldzame dier...

Het kan haast niet anders, of binnen korte tijd hebben de lage landen er een broedvogel bij: de Zwarte ibis. Nadat de soort het zuiden van Europa tegen hoge tempo heeft ingepalmd, krijgen we nu al enkele jaren ‘inspectieteams’..

Een leuke ontdekking! Een stuk bot dat Ecomare in oktober kreeg, blijkt een stukje schedel van een spitssnuitdolfijn te zijn. Het bot is versteend, en daarom waarschijnlijk vroeg Pleistoceen, zo’n 2 miljoen jaar oud. Ecomare kreeg..
Terugkijkend op het afgelopen nachtvlinderjaar zien we dat er veel bijzondere soorten gezien zijn, waaronder een aantal nieuw voor Nederland. De Noordhollandse duinen en Zuid-Limburg waren de echte hotspots...
De Egel is een typische winterslaper die de koude, barre maanden al slapend doorbrengt. Voor velen onder ons klinkt het misschien als een droomscenario. Toch kan je in hartje winter al eens een Egel door de tuin zien wandelen. Dat..

Texel staat bekend om zijn vele wasplaten. Ook de ernstig bedreigde Granaatbloemwasplaat komt hier voor en is hier bekend van verschillende groeiplaatsen. Zo is er een bij insiders bekende berm waar de Granaatbloemwasplaat elk..

Vogels verwennen in de winter is makkelijker dan je denkt. Er is zoveel meer dan een vetbol of pindaslinger om je tuinvogels te plezieren. Betrek je huishouden en alle onderdelen van je tuin in het helpen van de vogels. Kleine..

Ondanks een toename van rosse grutto’s in de Nederlandse Waddenzee sinds 1990, laat deze soort een sterke afname zien langs de gehele Oost-Atlantische trekroute. ‘Het lijkt erop dat er een herverdeling plaatsvindt naar de..