Natuurberichten

Pagina 1132 van 1699 - 16982 Resultaten

Afgelopen week werd in de Amsterdamse Waterleidingduinen de zeer zeldzame Zandparasolzwam gevonden. De Zandparasolzwam valt op door de lilabruine schubben en banden afgezet met donkerbruine tot bijna zwarte richels op hoedrand en..


Lees verder 12 november 2014   10 jaar oud

November is de tuinmaand van het niets doen. Want de boel de boel laten is goed voor de vogels in de tuin. Op één ding na: maak nu de nestkast schoon! Als het kouder wordt is een nestkastje namelijk een veilige en droge plek voor..


Lees verder 11 november 2014   10 jaar oud
KNNV De Steenmarter

Overal in Nederland komen wilde zoogdieren voor. Soms ook op ongewone plekken… zoals in een voetbalstadion of in een bloempot op kantoor...


Lees verder 11 november 2014   10 jaar oud
Hazelmuis

En bijna een half jaar lang! De hazelmuis gaat rond november namelijk in winterslaap. Daarom behoort hij, net als de eikelmuis, tot de slaapmuizen. Het zijn de enige twee muizensoorten in Nederland die een winterslaap houden...


Lees verder 10 november 2014   10 jaar oud
Hypsignathus monstrosus

Bepaalde fruitetende Afrikaanse vleermuissoorten worden ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de verspreiding van het ebolavirus in West-Afrika. Zijn onze Europese vleermuizen een gevaar voor uw gezondheid?..


Lees verder 10 november 2014   10 jaar oud

Na vele warme maanden, zakte de temperatuur afgelopen week ineens flink. Nog even en het gras stopt het groeien. Onder de grote grazers is het rund de eerste die dit merkt. Omdat hij langer gras nodig heeft dan andere grazers moet..


Lees verder 10 november 2014   10 jaar oud

De temperatuur zakt en de garages maken overuren met het monteren van winterbanden. Ook de natuur is volop bezig zich klaar te maken voor de winter. De meeste vlindersoorten gaan als ei, rups of pop de winter door. Vier..


Lees verder 9 november 2014   10 jaar oud
Purperslakken zijn zeer gevoelig voor de gifstof TBT

Na een afwezigheid van ruim 20 jaar zijn in de zomer van 2014 weer Purperslakken in de monding van de Westerschelde aangetroffen. Omstreeks 1980 ging de populatie Purperslakken op de Nederlandse kust sterk achteruit. Vanaf 1991..


Lees verder 9 november 2014   10 jaar oud
Vier grauwe kiekendieven drinken bij een waterplas in Senegal, 2009

Twee in Europa broedende roofvogels, de grauwe kiekendief en de kleine torenvalk, overwinteren onder andere in Senegal, in een landschap dat bestaat uit savanne en akkergebieden. Ze eten daar voornamelijk sprinkhanen. Voor de..


Lees verder 7 november 2014   10 jaar oud
lieveheersbeestjes

Hoewel ze heel populair zijn bij het bredere publiek, heeft het Vlaamse lieveheersbeestjesbestand heeft de laatste jaren een flinke knauw gekregen. Uit recent onderzoek bleek dat een derde van de inheemse lieveheersbeestjes op dit..


Lees verder 7 november 2014   10 jaar oud

Archief