Natuurberichten
Pagina 1136 van 1684 - 16839 Resultaten

Om meer gevoel te krijgen voor het effect van beheermaatregelen op fauna zouden beheerders en beleidsmakers zich vaker moeten verplaatsen in een pissebed, spin of bij. Dit concludeert onderzoekster Toos van Noordwijk die op..

Het vroege voorjaar en hoge voedselaanbod zorgen dit jaar voor een zeer goede voorplanting bij de Hazelmuis. Dat voedsel bestaat onder andere uit hazelnoten en kersenpitten, die goed herkenbare vraatsporen opleveren. Veel..

Al sinds het begin van de maand lijkt het voor sommigen herfst: het mooie zomerweer zit er grotendeels op en bovendien verschijnen er her en der paddenstoelen. Britse en Zweedse onderzoekers zetten enkele gevolgen van..
In het weekend van 9 en 10 augustus hebben tientallen vlindertellers het slechte weer getrotseerd om argusvlinders in kaart te brengen. De harde wind en vooral op zondag veel regen hebben de resultaten behoorlijk beïnvloed. ..
In de Franse en Italiaanse wijngaarden bereiken wijnstokken op een gegeven moment hun uiterste houdbaarheidsdatum. De druivenproductie stagneert en de boel wordt gerooid. De onderstammen worden in zijn geheel uitgegraven en nieuwe..
Sinds 2003 inventariseert het Natuurcentrum Ameland jaarlijks de flora van het groene strand tussen Nes en Ballum. Tijdens de inventarisatie op 23 augustus 2013 ontdekte Gerard Dirkse een klein soort Lamsoor. Bij nadere..

In de natuurgebieden van ARK bij Vaals broedden dit jaar 5 paren grauwe klauwieren. Blijkbaar is de begraasde ruige natuur zeer aantrekkelijk voor deze zeldzame vogel. Ontwikkeling van het Natuurnetwerk Nederland blijkt hier dus..

Door een vroeg voorjaar en hoog voedselaanbod doen Hazelmuizen het dit jaar goed. De zeldzame muizensoort eet voornamelijk hazelnoten en kersenpitten. Natuurpunt roept op om op zoek te gaan naar vraatsporen, zodat de populatie..

In ons land zien we draaihalzen vrijwel alleen nog in de trektijd. Dan verkassen Noord-Europese broedvogels naar Afrika en terug. Nestvondsten in Nederland zijn tegenwoordig zeldzaam. Maar in 2014 werden er weer enkele gemeld...

In Nederland overwinterende veldleeuweriken hebben een tekort aan voedsel. Dat concluderen wetenschappers van de Wageningen University (WU) en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) in een nieuwe publicatie verschenen in het..