Natuurberichten
Pagina 1142 van 1681 - 16804 Resultaten

Deze week is een vlindersoort ons land binnengekomen die nog nooit eerder in Nederland is gezien: de oostelijke vos. Het gaat om tientallen exemplaren. Deze soort bleef aanvankelijk onopgemerkt, omdat hij sterk lijkt op een..

Vrijwilligster Judith Bouma deed begin juni een bijzondere ontdekking in het Fochteloërveen: de grote mierwesp. In Nederland is de grote mierwesp zeer zeldzaam. Sinds 1980 werd hij slechts enkele tientallen keren aangetroffen. In..

Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) bracht begin juli 16 ecosysteemdienstrapporten uit. In het rapport Kustbescherming wordt beschreven hoe het natuurlijke ecosysteem van de ‘kust’ kan bijdragen aan een effectieve..

Het lijkt een erg goed jaar te worden voor het landkaartje. Deze vlinder van bosranden en tuinen heeft dit voorjaar al goed gevlogen en blijkbaar waren de omstandigheden prima voor de groei van de rupsen, want er vliegen nu veel..

Nu de wilde kat af en toe gezien wordt in Nederland en je ook weer een otter kunt tegenkomen, is het handig om duidelijke informatie bij de hand te hebben om deze en andere roofdieren te kunnen herkennen. Daarom heeft ARK..

Het zeegat tussen Den Helder en Texel, het Marsdiep, is een goede plek om bruinvissen te spotten. De kleine tandwalvissen trekken met de vloed mee achter scholen vis aan. Vooral in het vroege voorjaar tot in april heb je kans ze..

Spreeuwen en Boerenzwaluwen gaan sterker achteruit in gebieden waar hoge concentraties van de superpesticiden neonicotinoïden in het oppervlaktewater worden gemeten. Dat blijkt uit een nieuwe studie van Radbound Universiteit en..

Deze lente werd de beekpiraat, een zeer zeldzame wolfspin, voor het eerst na 124 jaar weer in Nederland gezien. Op de dag van de vondst was nog niet duidelijk dat het hier om een bijzondere ontdekking ging. Dat werd pas later, na..

Vogelbescherming Nederland is geschrokken door het onderzoek van de Radboud Universiteit en Sovon Vogelonderzoek Nederland dat de relatie aantoont tussen de aanwezigheid van het gewasbeschermingsmiddel imidacloprid in het..

Eind juni is het eerste wisentkalfje van 2014 geboren in de wisentkudde in het Kraansvlak, onderdeel van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Moeder en kind maken het goed en maken volop deel uit van de kudde...