Natuurberichten
Pagina 1167 van 1680 - 16791 Resultaten

De omstandigheden zijn nu ideaal om Duinvogelmuur te spotten. Dit plantje, dat erg veel lijkt op 'gewoon' Vogelmuur, is namelijk alleen in het vroege voorjaar te vinden. Bovendien opent ze haar kleine bloemen alleen maar op..
Het was geweldig weer voor mensen afgelopen weekend, maar ook de vlinders hebben erg goed gevlogen. Warm en zonnig weer is waar ze van houden: zowel de mensen als de vlinders. Citroenvlinder is het meest gemeld...

Sinds 2003 broeden Lepelaars in natuurgebieden in Oost- en West-Vlaanderen. Maar de toekomst voor deze kolonies is nog onzeker. Daarom is dringend nood aan nieuwe alternatieve nestplaatsen. In natuurgebied Blokkersdijk heeft..

De afgelopen week publiceerde De Natuurkalender het jaaroverzicht over 2013. Zeker nu we net een winter achter de rug hebben die zo warm was als een normale maartmaand en een maartmaand die bijna twee graden warmer was dan normaal..

Het wilde zwijn is in Nederland het beleid te snel af. ‘Officieel’ mag het dier alleen voorkomen op de Veluwe en in de Meinweg in Limburg. Daarbuiten is het zogenoemde nulstandbeleid van kracht. Maar de soort laat zich op steeds..

Het heeft 58 jaar geduurd, maar enkele weken geleden was het dan zo ver. Bij Stichting Anemoon is recent de tweede waarneming ooit van de Gekielde schorrenslak in Nederlandse kustwateren gemeld. Het is een minuscuul klein slakje..

Het insecticide imidacloprid is niet de oorzaak van de wintersterfte bij bijen. Dat blijkt uit een meerjarige proef van de Wageningse bijenonderzoeker Sjef van der Steen...

Eind maart: mooi voorjaarsweer na een recordzachte winter. Verschillende vogelsoorten zijn al aan het broeden en gaan vermoedelijk de verliezen (deels) goedmaken die ze in de afgelopen jaren opliepen. Die verliezen, en meer, zijn..

De beroemdste vos van Nederland, die te volgen is via webcams op de site www.volgdevos.nl, heeft jongen. Het eerste vosje werd vrijdagmorgen 28 maart om een uur of 5 geboren. De geboorte werd live gevolgd door vele vossenvolgers...

Biolandbouw zorgt gemiddeld voor 30% meer biodiversiteit. Dat hebben onderzoekers van de universiteit van Oxford berekend in een grote meta-analyse. Vooral planten en bestuivers zijn gebaat bij biolandbouw...