Natuurberichten
Pagina 1234 van 1679 - 16784 Resultaten

Het is niet altijd kommer en kwel: met het gros van de libellen gaat het goed. En zeker met de Weidebeekjuffer. Die maakte de voorbije 20 jaar in grote delen van Vlaanderen een heuse comeback. Tijd om even stil te staan bij dit..

Op 5 februari 2008 verscheen het eerste bericht van Sovon op Natuurbericht.nl. Dit bericht ging over de wintervogeltelling die eind 2007 werd gehouden. Het was een proefbericht, evenals het volgende tien dagen later over Kauwen en..

De wolfsmelkwespvlinder is een zeldzame vlindersoort die we in Nederland vooral langs de grote rivieren tegen komen. Hier vindt hij nog zijn belangrijkst waarplant de heksenmelk en juist deze plant profiteert weer van natuurlijke..

Zeevonk. Machtig mooi. Miljarden minuscule lichtjes die de zee hullen in een blauwe, golvende fluomassa. Buitenaards, onwezenlijk, fascinerend. Het Noorderlicht, maar dan in het water. De komende dagen kan dit bijzondere fenomeen..

Reuzenhaaien, reuzenpijlinktvissen en prehistorische reuzenlibellen: gigantische dieren spreken tot de verbeelding. Lange tijd werd gedacht dat deze reuzengroei mogelijk is, omdat koud water rijk is aan zuurstof. Uit nieuw..
Momenteel is de bronstperiode van het ree begonnen waarin de reebok korte hese blafjes maakt die buiten gehoord kunnen worden. Met name in de schemering langs bosranden kan men reeën goed zien. Verder kunnen veegsporen aan bomen,..

Het lijkt erop dat door klimaatopwarming een aantal paddenstoelen de grens van hun verspreidingsgebied enigszins naar het noorden toe heeft bijgesteld. De overwegend in noordelijke gebieden voorkomende Noordelijke honingzwam komt..

Je verwacht het niet, maar in de laatste ijstijd leefden hier leeuwen. Op het strand en de zeebodem kun je daar het bewijs nog van terugvinden. Zo af en toe worden er fossiele botten of tanden uit die tijd opgevist of opgeraapt...

Jawel: in Vlaanderen komen slangen voor. Drie soorten zelfs: de Ringslang, de Gladde slang en de Adder. Die laatste spreekt zondermeer het meest tot de verbeelding aangezien het de enige gifslang is die hier voorkomt. Maar de..

Tijdens tellingen voor het Meetnet Reptielen op de Tafelbergheide (NH), ontdekten Paul en Loes van der Poel een klapekster die graag levendbarende hagedissen eet. In de winterperiode 2011-2012 vonden zij maar liefst 72 gespietste..