Natuurberichten
Pagina 1238 van 1678 - 16779 Resultaten

Afgelopen week werden er Bleekbruine staalsteeltjes waargenomen in een schraal kruidenrijk, vochtig duingrasland van het Zwanenwater (NH). Deze stonden hier in gezelschap van planten als Welriekende nachtorchis, Gelobde maanvaren..

Bloemen houden van insecten en omgekeerd. De meeste planten zijn namelijk voor hun bestuiving afhankelijk van insecten, zoals bijen en hommels. Deze brengen stuifmeel van de ene naar de andere bloem en krijgen van de plant nectar..

In de Ronde Hoep en de Bovenkerker Polder (Amstelland) doen weidevogels als grutto en tureluur het erg goed. Zo komen er steeds meer jonge grutto’s groot. Het succes zit hem in uitgekiend weidevogelbeheer in een combinatie van..

Staatssecretaris Dijksma stuurde op 19 juni een voorstel voor een zogenaamde ‘positieflijst’ voor zoogdieren naar de Tweede Kamer. Op deze lijst staan de zoogdieren die als huisdier mogen worden gehouden. Hiermee gaat een oude..

Bijna dagelijks krijgen we ze. Telefoontjes van bezorgde mensen. Duizenden dikkoppen in hun vijver! Dat kan onze tuin niet aan. Help ons. Behoed ons van een kikkerplaag...

Onlangs vond Texelaar Jan-Jaap Waverijn een merkwaardig, groot bot op het strand op de zuidpunt van Texel. Hij bracht het bot naar Ecomare, waar walviskenner Adrie Vonk werd ingeschakeld om het bot te identificeren. Vonk vergeleek..

Half juni werd in Zuid-Limburg een spectaculaire ontdekking gedaan. In een kletsnat beekdal werd een rode vuurvlinder gezien. De rode vuurvlinder was de eerste vlindersoort die uit Nederland verdween. In 1946 stierf de laatste..

Waar zijn onze vlinders heen? En wat kunnen we doen om ze terug te halen? Daarover gaat het boek “Dagvlinders in Vlaanderen: Nieuwe kennis voor betere actie” dat vandaag aan het publiek wordt voorgesteld. De achteruitgang van..
Vanaf het begin van Natuurbericht, nu vijf jaar geleden, heeft De Vlinderstichting berichten gemaakt. In totaal zijn er precies 700 berichten verschenen. Daarvan gingen er 595 over vlinders, 95 over libellen en waren er ook nog 12..

Sinds 2007 wordt in de westelijke Oosterschelde de Japanse stekelhoren aangetroffen. Het is een roofslak die oorspronkelijk uit Oost-Azië afkomstig is. Het heeft oesters, mosselen en andere tweekleppige weekdieren op de menukaart..