Natuurberichten
Pagina 1263 van 1678 - 16772 Resultaten

Dat het niet goed gaat met de honingbij kan niemand ontgaan zijn. Elk jaar is de wintersterfte onder bijenvolken hoog. Dit is het gevolg van een combinatie van factoren die per bijenstand en jaar kunnen wisselen. Onder andere..

De Vlaamse en Nederlandse overheden starten in 2013 met de bouw van een gezamenlijke natuurbrug, het ecoduct Kempengrens. Die zal gebouwd worden over de E34 (in Nederland de A67) in Postel, ter hoogte van de grens met Nederland,..
De afgelopen 20 jaar zijn op veel plaatsen poelen aangelegd. Deze blijken veel gebruikt te worden door amfibieën en libellen, maar om geschikt te blijven is wel regelmatig beheer nodig...

‘Als het agrarisch natuurbeheer in zijn geheel zou worden afgeschaft, dan zijn de negatieve effecten op de biodiversiteit beperkt.’ Dat schrijft David Kleijn van Alterra Wageningen UR in een voorstudie voor de Raad voor de..

In de eerste week van maart werd in het Kempen~Broek een grote vos gezien. De grote vos is een zeldzame vlinder in Nederland. Met deze ontdekking blijkt opnieuw dat het Kempen~Broek een bijzonder gebied is. Vorig jaar werd in het..

Runderen zijn dieren met een zeer hecht kuddeverband. Ze leven van nature in familiegroepen, volgens een matriarch systeem. Stieren hebben in deze groepen maar tot tweejarige leeftijd een rol, daarna verruilen zijn hun..

De Antilliaanse leguaan Iguana delicatissima wordt met uitsterven bedreigd. Eens kwam de leguaan verspreid over de Kleine Antillen voor: van het eilandje Anguilla tot het eiland Martinique. De populaties zijn echter snel kleiner..
Sinds 1980 heeft de keizersmantel geen vaste populaties meer in Nederland, maar de laatste jaren worden er wel steeds meer gezien. Het lijkt er nu op dat ze zich ook weer voortplanten in ons land...

Ongezien: op vijf dagen in de eerste week van maart na, liggen de temperaturen de voorbije drie maand systematisch flink onder het gemiddelde waar we statistisch recht op hebben. Nog tot het eind deze maand krijgen we elke nacht..
Zo'n 12 procent van de gewone zeehonden in de Noordzee heeft plastic in maag of darmen. Niet slecht voor de zeehond zelf, denken onderzoekers, wel alarmerend voor het milieu...