Natuurberichten
Pagina 1266 van 1678 - 16772 Resultaten

Uit een onderzoek aan de Universiteit Gent blijkt dat er in Vlaanderen minstens 43 soorten truffels en truffelachtigen voorkomen. Zij die nu al beginnen watertanden, moeten we teleurstellen. Het merendeel van de Vlaamse truffels..

Plotseling zijn er weer veel koolmezen waarvan de nodige bovendien een afwijkende ‘tswie-wie-wie’-roep hebben. En dat is best bijzonder, want het gaat om terugtrek van vogels met een ver oostelijke herkomst. In sommige najaren..
De plotselinge kou heeft ervoor gezorgd dat voorjaarsuilen, die normaal gesproken half maart veel aanwezig zijn, nog even op zich laten wachten. Een enkele is al wel gesignaleerd, maar de meeste wachten op hogere temperaturen...

Op de CITES-top in Bangkok (Thailand) werd vanochtend een finaal akkoord bereikt over de bescherming van de Haringhaai, een Belgische soort. Het voorstel van de Europese Unie, gesteund door de Belgische delegatie, kon maandag al..

Een zestal leden van Vakgroep Blauwe Bes (VBB) heeft in het afgelopen seizoen als proef nestblokken voor solitaire bijen uitgezet in hun plantages. De blauwebessentelers maken deel uit van één van de zogenaamde ‘experiencegroups’..

Een niet te onderschatten dynamiek van de zee heerst aan de zuidwestkust van Ameland. Dat is wat de tussenstand van de eerste twee experimentele maatregelen van het project ‘Klimaatbuffer Zuidwest Ameland’ laat zien. In augustus..

Na een verlengde draagtijd van negen maanden worden in maart of de eerste helft van april jonge steenmarters geboren. Al een paar dagen voor de geboorte begint de moeder een geschikt plekje te maken om haar jongen te krijgen...

Zondag spoelde op het strand van Nieuwpoort een Dwergvinvis aan. Het dier werd overgebracht naar de universiteit van Luik waar maandag een autopsie werd uitgevoerd. De mannelijke dwergvinvis was ongeveer 3,40 m lang, zeer jong en..

Extreem weer vraagt om extreme aanpassingen. Schijfzwammetjes zijn daarop gebouwd. Door hun gelatineuze oppervlak of door zich op te kunnen rollen, zoals de Hazelaarschijfzwam doet, overleven ze barre tijden...

Het gebruik van het insecticide imidacloprid ligt onder vuur. De stof staat onder verdenking dat het mede verantwoordelijk is voor de sterfte onder bijen. Maar dat is niet het enige. Imidacloprid kan ook in het oppervlaktewater..