Natuurberichten

Pagina 1478 van 1679 - 16784 Resultaten

Zaansche schans

De biodiversiteit in de stedelijke omgeving is hoog. Dat blijkt altijd weer goed wanneer je zo’n gebied op alle voorkomende soorten uitkamt. Bijvoorbeeld tijdens een plantenexcursie van FLORON aan de Zaansche schans...


Lees verder 27 september 2010   14 jaar oud
Lepelaars, wikipedia, I, the copyright holder of this work, hereby release it into the public domain. This applies worldwide.

Tijdens de illegale najaarsjacht op Malta hebben jagers deze week een groep van 22 lepelaars onder vuur genomen. Waarschijnlijk zijn daarbij 11 lepelaars gedood. De ingeseinde politie weerhield de jagers er niet van om de groep..


Lees verder 26 september 2010   14 jaar oud
Grutto op paal. Fotograaf Martin Hierck. aangeleverd door Vogelbescherming Nederland

Per jaar worden in Nederland door vrijwilligers zo’n 150.000 nesten van weidevogels opgezocht en beschermd tegen landbouwwerkzaamheden. Steeds vaker wordt nu de vraag gesteld: ‘Heeft dit mogelijk ook negatieve effecten? Leidt het..


Lees verder 26 september 2010   14 jaar oud
Kikker met kleurafwijking (geen melatonine, dus doorzichtig)

In het Bargerveen is een doorzichtige kikker gevonden. Dwars door de huid heen zijn alle organen en spieren te zien. Deze opmerkelijke vondst is gemeld op het forum van RAVON, en willen we graag onder de aandacht brengen van..


Lees verder 26 september 2010   14 jaar oud
edelhert

Wordt Oost-Nederland spontaan gekoloniseerd door edelherten? En worden ze daar toegestaan of afgeschoten?..


Lees verder 25 september 2010   14 jaar oud
Vlaamse gaai, GNU-licentie voor vrije documentatie

Het is weer zo’n invasiejaar, een invasiejaar van gaaien. Ieder najaar worden ze op trek gezien, maar dit jaar belooft weer een topjaar te worden...


Lees verder 25 september 2010   14 jaar oud
Gewone kwelderslak

De aan getijden onderhevige moerasgebieden langs de Europese kusten en de daarbij behorende mariene flora en fauna staan door diverse redenen sterk onder druk. Voor Nederland hebben we het dan over de schorren en de kwelders...


Lees verder 25 september 2010   14 jaar oud
Rijpe kastanje witte paardenkastanje in bolster,  GNU Free Documentation License

De witte paardenkastanje laat zijn eerste rijpe kastanjes nu van de boom vallen. Dit is laat vergeleken met voorgaande jaren, maar vroeger was het normaal om in de tweede helft van september rijpe kastanjes te vinden. In het..


Lees verder 24 september 2010   14 jaar oud
Kastanjeboleet, Xerocomus badius. Foto: Kosiarz-PL, GFD-licentie

Door de natte augustusmaand zijn er dit jaar veel paddenstoelen in het bos. Kun je die eten? Om niet ziek te worden, roepen we de hulp in van de Wageningse expert Thom Kuyper. En Thom, wat adviseer je?..


Lees verder 24 september 2010   14 jaar oud
Riviertandzaad-Bidens radiata op slikrand langs de Oude Waal bij Nijmegen. thumbnail

Nieuwe planten- en diersoorten worden niet altijd bejubeld in Nederland, maar riviertandzaad heeft onze harten veroverd. De plant is een teken van herstellende dynamiek omdat hij dol is op natuurlijke waterpeilen. Riviertandzaad..


Lees verder 24 september 2010   14 jaar oud

Archief