Natuurberichten
Pagina 1546 van 1679 - 16786 Resultaten

Het klimaat verandert maar toch niet zo snel dat Nederland een Zuid-Amerikaanse steppe is geworden. Wat doet een mara, of Patagonische haas, hier dan? ..

In deze tijd van het jaar zitten er veel rietganzen in Nederland. De toendrarietgans – de meest algemene soort van de drie – is te zien in een groot deel van het land terwijl de taigarietgans vooral in Drenthe verblijft. Voor de..

Europa zal veel dagvlinders kwijtraken door klimaatverandering, zo blijkt uit het boek Climatic Risk Atlas of European Butterflies. In het somberste scenario zal voor 70 Europese dagvlindersoorten meer dan 95% van hun leefgebied..

Het is nog geen winter geweest en u ziet nu al sneeuwklokjes bloeien. Is dit weer een teken dat de natuur van slag is door de warme novembermaand? Niet noodzakelijk. Waarschijnlijk zijn het geen gewone sneeuwklokjes die u nu ziet,..

De houtpantserjuffer is een echte nazomerlibel. Vrijwel alle dieren zijn inmiddels verdwenen, maar toch is de soort de komende maanden prima op te sporen. De houtpantserjuffer overwintert namelijk als ei en de sporen daarvan zijn..

Als er zonder enige waarschuwing een boom omvalt, willen we graag weten wat de oorzaak is. Dit voorjaar ging er een schijnbaar gezonde, hondervijftig jaar oude beuk tegen de vlakte. Uit nader onderzoek bleek dat een Reuzenzwam de..

Het gaat niet goed met de rugstreeppad in Nederland. Dit blijkt uit de jaarlijkse telling van het Meetnet Amfibieën van Stichting RAVON. De afgelopen tien jaar is de soort met 43 procent afgenomen; vergeleken met de eerste helft..
In de nazomer van 2009 is Gesteelde zoutmelde teruggevonden in het Blikken Weitje, gemeente Terneuzen in Zeeland. De soort groeide talrijk op enkele plekken in een met runderen beweide zoute kreekrest (open waterloop bestaande uit..

De mooiste vogel van Nederland laat zich de komende tijd wellicht weer wat vaker zien. De blaadjes zijn van de bomen, het wordt weer winter, dus grijp uw kans om een ijsvogel te spotten. ..

Er verdwijnen steeds meer voor egels geschikte biotopen. Egels houden van kleinschalige cultuurlandschappen die we vroeger veel hadden, maar die door de schaalvergroting in de landbouw steeds zeldzamer zijn geworden. Gelukkig..