Natuurberichten
Pagina 1575 van 1679 - 16784 Resultaten

Het is weer augustus: heivlindertijd. In de duinen en op de heideterreinen in het binnenland zijn deze forse bruine vlinders regelmatig aan te treffen. Niet veel in paarse VVV-heide, maar vooral op plaatsen met variatie...

Tijdens paddenstoelenonderzoek in het Voorsterbos is een groeiplaats van het zeldzame stofzaad ontdekt. Tientallen exemplaren van deze plant groeien in een gedeelte van het Flevolandse bos. Stofzaad is eerder aangetroffen in de..

Op dit moment zijn er diverse planten met lekkere en gezonde vruchten te vinden in de Nederlandse natuur. Blauwe bosbessen en bramen zijn al een tijdje rijp, maar leveren nog steeds nieuwe vruchten. Rozenbottels van de rimpelroos..

De vogelziekte ‘het geel’ is in Nederland aangetroffen. De afgelopen weken ontvingen Vogelbescherming en Sovon al diverse meldingen van mogelijke besmettingen. Veel vogels waren echter al te lang dood om te kunnen onderzoeken...

Eind juli vond 'Viswerkgroep ‘De Prik' beekprikken in de Rode Beek op de Veluwe. Dit was voor het eerst sinds de beek vorig jaar is teruggebracht in zijn vroegere staat. Het leven in de beek heeft zich zeer snel hersteld van de..

Na 45 jaar broeden er weer kerkuilen op Texel; er zijn zelfs al vijf jongen uit hun ei gekropen! Voor zover bekend was de laatste keer dat dit gebeurde in 1963. Oorzaak voor het hernieuwde broedsucces van de kerkuil op Texel is de..

Wellicht weet u het nog wel: die zwoele zomeravonden van juni en juli. Barbecue aan en een rosé binnen handbereik. Toen gierden de gierzwaluwen vrolijk door de straat en als een clubje kwajongens jakkerden ze achter elkaar aan...

Een koppel volwassen purperreigers heeft de afgelopen weken een nest met twee jongen uitgebroed in de Brabantse Biesbosch (NB). Dat is uniek voor dit deel van de Biesbosch. In het gebied zijn ook roerdompen en porseleinhoenen..

Begin augustus ontdekte een vrijwilligster van natuurmonumenten een tijgerspin in het Elsburger Onland tijdens het opnemen van de waterstanden aldaar. De tijgerspin, die ook wel wespspin genoemd wordt, komt oorspronkelijk voor in..

Gifsumak is een uit Noord-Amerika afkomstige plant, die bij mensen heftige huidreacties kan geven. De plant was bekend uit tuinen en is een enkele keer uitgeplant in de natuur. Er is echter niet bekend waar de plant precies..