Natuurberichten

Uitgever: Wageningen University

Pagina 18 van 46 - 459 Resultaten

plakkerrupsen primair

Er is deze zomer veel te doen geweest over de inmiddels welbekende eikenprocessierups. Elke rups met haren lijkt zo al snel een rups waar je voor moet oppassen. Veel rupsen met haren zijn echter geen enkel gevaar, sterker nog, je..


Lees verder 14 augustus 2019   5 jaar oud
berm met bijvoet

Komende dagen komt bijvoet in bloei. Voor veel hooikoortspatiënten betekent dat een opleving van de hooikoortsklachten net nu de hoogste graspollenconcentraties achter de rug zijn. De pollen komen op een ongelukkig moment. Door de..


Lees verder 21 juli 2019   5 jaar oud
Hyalommateek Drenthe

In het Drentse Odoorn is naar alle waarschijnlijkheid een volwassen hyalommateek, een ‘reuzenteek’, gevonden op een IJslands paard. De teek is groot, heeft de karakteristieke gestreepte pootjes en beweegt zich snel voort. Het zou..


Lees verder 14 juli 2019   5 jaar oud
Screenshot Tekenradar.nl op 10 juli 2019

Het aantal tekenbeetmeldingen via Tekenradar.nl piekt voor het tweede jaar op rij vroeg. Begin juni was het aantal tekenbeetmeldingen per week nog 20 procent hoger dan gemiddeld, nu is dat gedaald tot minder dan de helft van het..


Lees verder 11 juli 2019   5 jaar oud
Kringlooplandbouw natuurinclusief Eytemaheert blaarkoppen

Wageningen University & Research (WUR) en de Drentse natuurboerderij Eytemaheert gaan samen de nieuwe kansen en mogelijkheden van een natuurinclusieve kringlooplandbouw verkennen. Doel is om met elkaar nieuwe ideeën en oplossingen..


Lees verder 24 juni 2019   5 jaar oud
Hyalomma teek marginatum

De vondst van enkele hyalommateken niet zo ver van Nederland maakte heel wat los. In dit natuurbericht een nadere kennismaking met deze reuzenteek op basis van informatie afkomstig van het European Center for Disease Prevention..


Lees verder 16 juni 2019   5 jaar oud
Parietaria judaica Klein glaskruid Saxifraga-Ed Stikvoort

Niet eerder was er zo’n compleet overzicht van hoe klimaatverandering onze gezondheid beïnvloedt. De Kennisagenda toont de invloed op hittestress, allergieën, infectieziekten, voedselgebonden ziekten, luchtkwaliteit en..


Lees verder 13 juni 2019   5 jaar oud
Rijksweg A10 West, gezien vanaf gebouw De Tribune (Amsterdam Bos en Lommer), Aansluiting Amsterdam-Geuzenveld op de voorgrond

Het is steeds makkelijker CO2-uitstoot te compenseren, bijvoorbeeld van vliegtickets of benzine. Je CO2-uitstoot wordt niet minder, maar je compenseert deze door afname van CO2-emissie uit andere bronnen. Hoogleraar Lars Hein..


Lees verder 31 mei 2019   5 jaar oud
Tekenbeet van vrouwtjesteek

Bijna 1 op de 5 mensen die een tekenbeet meldt op Tekenradar.nl, had meerdere tekenbeten tegelijk. Vind je bij het controleren van je lichaam een teek, zoek dan verder naar andere tekenbeten. In 2018 gaven mensen de meeste..


Lees verder 28 mei 2019   5 jaar oud
Grassen in berm komen volop in bloei

Voor mensen die allergisch zijn voor graspollen breekt een zware periode aan. Volgens de verwachting van Weeronline, Wageningen University en het Leids Universitair Medisch Centrum begint rond 25 mei de piekperiode van het..


Lees verder 18 mei 2019   5 jaar oud

Archief