Natuurberichten

Pagina 229 van 1682 - 16811 Resultaten

Tijdens een excursie in het Heilooërbos tussen Alkmaar en Heiloo, probeerde men voorzichtig een Franjehoed uit de humus te trekken. Normaal is dat zo gebeurd, maar bij deze franjehoed niet. Uiteindelijk knapte de wortel af en werd..


Lees verder 5 oktober 2023   1 jaar oud
Geveerde witvleugeluil - primair

Van half september tot half oktober is de vliegtijd van de vier soorten witvleugeluilen in Nederland. Nu is dus de periode om naar deze soorten op zoek te gaan, maar hoe herken je ze? En zijn het wel echt vier verschillende..


Lees verder 5 oktober 2023   1 jaar oud
Koeien in een stal

Recente publicaties over de verspreiding en depositie van stikstof in relatie tot de afstand van de bron van emissie kregen veel media-aandacht en gaven aanleiding om het huidige stikstofbeleid ter discussie te stellen. Nieuwe..


Lees verder 5 oktober 2023   1 jaar oud
Rana temporaria. Bruine kikker

Bruine kikkers nog even te zien en tamme kastanjes zijn rijp...


Lees verder 5 oktober 2023   1 jaar oud
fietsers langs landbouw en bloemrijke berm in Stadskanaal, Alteveer

Bedrijven in de landbouwsector en banken die contact hebben met boeren, noemen natuurinclusieve landbouw nauwelijks als gewenste ontwikkelrichting. Veel vaker leggen ze de nadruk op hoogproductieve en innovatieve landbouw, of op..


Lees verder 4 oktober 2023   1 jaar oud
Vuursalamander

De weinige vuursalamanders die ons land rijk is, werden rond 2010 getroffen door een dodelijke ziekte: een schimmel die geïntroduceerd werd vanuit Oost-Azië. Door gebrek aan resistentie stierven in korte tijd vele vuursalamanders..


Lees verder 4 oktober 2023   1 jaar oud
slakrups

Maak kennis met de slakrups en de giftige zaden van taxus zijn rijp...


Lees verder 4 oktober 2023   1 jaar oud
sijs - bijgesneden

Geen afgedwaalde vogels uit Amerika in Nederland afgelopen weekend, wel duizenden spreeuwen, vinken en sijzen. In heel Europa werden op zaterdag 30 september trekvogels geteld tijdens de Euro Birdwatch, de jaarlijkse..


Lees verder 3 oktober 2023   1 jaar oud
In 2018 is de Bochtjesplaat zo ingericht dat het natter blijft. Met succes.

Waterveiligheid, waddennatuur én goede omstandigheden om te boeren. Aan de noordkust van Nederland is dat altijd al balanceren, waarbij de natuur al decennia onder druk staat. Een stijgende zeespiegel, een dalende bodem en een..


Lees verder 3 oktober 2023   1 jaar oud
Nederlandse en Indonesische onderzoekers aan het werk in een eroderend en zinkend mangrovenbos

Langs de Aziatische kusten zijn er veel gebieden waar plattelandsgemeenschappen te maken hebben met een alarmerende stijging van de zeespiegel door bodemdaling tot wel tien centimeter per jaar. Dit zorgt voor enorme uitdagingen..


Lees verder 3 oktober 2023   1 jaar oud

Archief