Natuurberichten
Pagina 264 van 1703 - 17028 Resultaten

Met hun ecologische kunstwerken willen Pierre Oskam en Max Latour van Urban Reef de spontane wildernis in de stad terugbrengen. Op donderdag 14 september 2023 kun je op de Atlas Werkconferentie in het Keilepand in Rotterdam live..

De Vlinderstichting organiseert tweemaal per jaar De Kennisdag Ecologisch Beheer. Dit najaar heeft deze dag een blauw tintje. Nederland is bij uitstek een waterland. Met 300.000 km aan sloten is er veel potentieel voor..

Veenmosorchis in het groen en zeldzame ortolaan op doortrek...

Op 14 september organiseren RAVON, INBO, Good Fish, Wageningen Marine Research en Van Hall Larenstein een webinar over glasaaldata en trends. Zoveel mogelijk Nederlandse en Belgische glasaaldata zijn hiervoor gebundeld en gebruikt..

Maandag troffen we een houtzwam aan die zo erg spiegelde, dat je bij wijze van spreken je haar erin kon kammen. Als je zoiets opvallends tegenkomt, heb je kans te maken te hebben met de Harslakzwam of de Gesteelde lakzwam. In ons..

Er zijn steeds meer meldingen uit de Oosterschelde van een voor ons land nieuwe grote platworm. Terwijl onderzoek naar de identiteit in volle gang is, circuleren er al veel Nederlandse namen. Wie helpt mee een goede te kiezen?..

De kleine eikelboorder boort gaatjes in eikels en paapje nu op doortrek te zien...

‘Jongeren zijn de natuurbeschermers van de toekomst’ wordt vaak gezegd. Maar waarom zouden jongeren niet nu al actief meedenken over natuurbescherming? Heb je affiniteit met natuur, wil je de grootste natuurorganisatie van..

Vanaf april is het vlindertijd en vooral in de zomer, van half juni tot half augustus, zijn er veel vlindersoorten actief. Toch valt er ook in september nog volop te genieten. Een paar dagvlinders, die al eerder in het jaar te..

Kunstmatige riffen in de Waddenzee, gemaakt van afgedankte perenbomen, zitten na ruim een jaar onder water boordevol met zeeleven. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Jon Dickson van het NIOZ. “Na vier maanden zagen we al..