Natuurberichten

Uitgever: Zoogdiervereniging

De Zoogdiervereniging zet zich in voor de studie en de bescherming van alle in het wild levende zoogdieren en hun leefgebieden.

Pagina 28 van 97 - 968 Resultaten

Gewone dwergvleermuizen

Terwijl Nederland en de rest van de wereld hard werken om de verdere verspreiding van COVID-19 te voorkomen, krijgt de Zoogdiervereniging vaker vragen of Nederlandse vleermuizen dit coronavirus kunnen verspreiden. Die zorgen zijn..


Lees verder 16 april 2020   5 jaar oud
Bever EENMALIG GEBRUIK

De bever is eind jaren tachtig van de vorige eeuw geherintroduceerd in Nederland. De verspreiding van het dier bleef lange tijd beperkt tot grote natuurgebieden als de Biesbosch en de Gelderse Poort. Inmiddels heeft de bever grote..


Lees verder 9 april 2020   5 jaar oud
Wolf opgedoken op de Zuid-Veluwe

De wolven laten zich steeds vaker zien op nieuwe plekken op de Veluwe. Verschillende wildcamera’s legden wolven vast: aan de oostkant van de Noord-Veluwe nabij Emst, op de Zuid-Veluwe en op de Noord-Veluwe nabij Heerde. Het laat..


Lees verder 3 april 2020   5 jaar oud
wolf betuwe

Vanmorgen rond 9 uur is er een wolf vastgelegd op film in een boomgaard in de West-Betuwe. Volgens de bewoners liep de wolf verder gewoon in een draf de weg op. Het is niet de eerste keer dat er een rondzwervende wolf opduikt in..


Lees verder 26 maart 2020   5 jaar oud
Wolf kijkt naar schapen

De terugkeer van de wolf naar Nederland heeft een grote impact op de maatschappij, zowel positief als negatief. In de tweehonderd jaar afwezigheid van wolven zijn we verleerd om met deze grote roofdieren samen te leven, met..


Lees verder 26 maart 2020   5 jaar oud
Citroenvlinder

Door de maatregelen om verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan worden wij allen uit onze routine gehaald. Velen gaan niet meer naar werk, activiteiten worden afgelast en kinderen gaan niet naar school. Veel mensen maken..


Lees verder 16 maart 2020   5 jaar oud
Gewone spitssnuitdolfijn EENMALIG GEBRUIK

Sinds de jaren ’60, toen sonar zijn intrede deed bij de marine om onderzeeërs op te sporen, zijn er wereldwijd twaalf massastrandingen van spitssnuitdolfijnen bekend bij o.a. grote militaire oefeningen op zee. Sonar maakt gebruik..


Lees verder 5 maart 2020   5 jaar oud
Grote bosmuis

De grote bosmuis staat in Nederland, in tegenstelling tot de gewone bosmuis, nog altijd te boek als een zeer zeldzame soort. Toch zit deze uit de kluiten gewassen bosmuis al jarenlang in de lift en is de soort inmiddels een heel..


Lees verder 27 februari 2020   5 jaar oud
Holle eik met een afgebroken zijtak na een storm

Door de stormen Ciara en Dennis zijn er in Nederland bomen omgewaaid of zijn er grote takken afgebroken. Veel andere bomen hebben zoveel schade opgelopen dat ze alsnog kunnen omvallen of takken verliezen. Om onveilige situaties te..


Lees verder 20 februari 2020   5 jaar oud
Gewone grootoorvleermuizen jagen graag in stallen en komen makkelijk in vleermuiskasten

Voor de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg voeren CLM Onderzoek en Advies en de Zoogdiervereniging sinds 2015 projecten uit onder de noemer ‘Boer zoekt Vleermuis’. Het meest recente project in Zuid-Holland laat zien..


Lees verder 14 februari 2020   5 jaar oud

Archief