Natuurberichten

Pagina 319 van 1684 - 16835 Resultaten

kolibrievlinder in het vroege voorjaar

Winterslaapwoensdag: winterse rupsen en kolibrievlinder ook ’s winters hier. ..


Lees verder 22 februari 2023   2 jaar oud
Maretak

Wie ’s winters naar Zuid-Limburg afreist en om zich heen kijkt, ziet het al snel zodra het landschap begint te glooien: de groene Maretakken in de verder kale toppen van Populieren en fruitbomen. De 'mistletoe' heeft vooral naam..


Lees verder 21 februari 2023   2 jaar oud
Nieuwe klimaatbuffer en otter habitat Onlanden

Vogels kunnen profiteren van een nieuw principe in de Nederlandse ruimtelijke ordening. Water en bodem worden leidend bij de inrichting van ons landschap. Concreet zou dat betekenen dat de overheid eerst kijkt waar een gebied..


Lees verder 21 februari 2023   2 jaar oud
Glanskop Saxifraga

Glanskop schiet door het bos en huisspitsmuis zoekt ’s nachts gezelschap...


Lees verder 21 februari 2023   2 jaar oud
grote weerschijnvlinder - primair

We hebben te maken met een sterke achteruitgang van de biodiversiteit en van insecten. Ons intensieve landgebruik laat weinig ruimte voor goede voortplantingsgebieden voor planten en dieren. Toch zijn er ook soorten die zich..


Lees verder 20 februari 2023   2 jaar oud
Onderzoek naar leefgebied inheemse kwal in Caribisch gebied

Onderzoekers van Wageningen University & Research en de Universiteit van Amsterdam hebben ontdekt dat een invasieve plant de competitie aangaat met een inheemse kwal. De zeegrassoort Halophila stipulacea is erg succesvol in het..


Lees verder 20 februari 2023   2 jaar oud
heivlinder - primair

Twintig jaar geleden presenteerden onze Vlaamse collega’s de situatie van de dagvlinders in Vlaanderen als een Europees rampscenario, vergelijkbaar met de Nederlandse situatie. Nu zijn de ontwikkelingen in Vlaanderen opnieuw op..


Lees verder 20 februari 2023   2 jaar oud
Vroegeling Saxifraga

Zoek de piepkleine vroegeling en vogelmuur met sterretjes...


Lees verder 20 februari 2023   2 jaar oud
Boa constrictor

In de Nederlandse Cariben zijn meer dan 210 invasieve, uitheemse soorten in het wild gedocumenteerd. Deze soorten kunnen grote ecologische effecten hebben door de inheemse flora of fauna te bedreigen, grote economische verliezen..


Lees verder 19 februari 2023   2 jaar oud
Klein hoefblad

Klein hoefblad bloeit, je las het wellicht al in het Nature Today-Natuurjournaal van 11 februari dit jaar. Het is een mooie gele vroegbloeier en tevens naaktbloeier. De bloemhoofdjes lijken op het eerste gezicht op die van de..


Lees verder 19 februari 2023   2 jaar oud

Archief