Natuurberichten
Pagina 319 van 1705 - 17049 Resultaten

Op mooie dagen in maart, april en mei komen ze tevoorschijn en kun je ze vaak zien op de zonnige bladeren van de klimop in je tuin: de larven of nimfen van kevercicaden van het genus Issus. De nimfen zijn herkenbaar aan de korte..

Zeven jaar na afronding van de herinrichting van de aan Nationaal Park De Biesbosch grenzende polder Noordwaard, hebben veel planten zich weten te vestigen in de afgegraven delen van dit gebied. Sommige plantensoorten blijken zich..

Met de vondst van het oudste vleermuisfossiel ooit hebben wetenschappers van Naturalis Biodiversity Center en het American Museum of Natural History een nieuwe vleermuissoort beschreven die in elk geval 53 miljoen jaar geleden..

Onlangs sloegen zes gieren hun enorme vleugels uit tijdens hun vlucht terug naar het wild in de buurt van Jorhat in Assam, een deelstaat in het noorden van India. De gieren hadden allemaal een gruwelijke vergiftiging overleefd die..

Ter gelegenheid van 50 jaar Project Tiger maakte de Indiase premier Modi bekend dat het aantal tijgers in het land weer is gestegen. De populatie wilde tijgers wordt volgens de resultaten van de All India Tiger Estimation (AITE)..

Bermen en groenstroken beslaan een enorme oppervlakte in ons land. En terwijl veel gebieden een productiefunctie hebben en daarom intensief worden beheerd, zijn er in bermen en groenstroken veel meer kansen om planten, dieren en..

Op 15 en 16 april is de Nationale Bijentelling. Het doel is om zoveel mogelijk te weten te komen over de staat van de bij in Nederland. Hierdoor kunnen we de bij beter helpen! In heel het land komen we in actie, ook in de..

Delen van Nationaal Park Drentsche Aa, ruim drieduizend hectare heide, grasland, bos en houtwallen, veranderen langzaam in moeras. Daarmee veranderen ook de vogelsoorten in het gebied. Het monitoren van broedvogels helpt bij het..