Natuurberichten
Pagina 373 van 1706 - 17052 Resultaten

De Rijksoverheid wil graag de maatschappelijke betrokkenheid bij natuur versterken. Hoe betrokken bij de natuur voelen inwoners van Nederland zich nu al? Er zijn de laatste tijd verschillende onderzoeken uitgevoerd om hier meer..
Vorige week presenteerde masterstudent biologie Nathalie Winkster in de Leidse Hortus haar scriptieonderzoek naar de invloed van de omgeving op stoepplanten. Zij keek naar de 104 soorten uit de Zakgids Stoepplanten. Het kruipertje..

Een internationaal team van onderzoekers heeft in het westen van Roemenië een nieuwe dinosaurussoort ontdekt. Transylvanosaurus platycephalus, vernoemd naar de vindplek, leefde ongeveer 70 miljoen jaar geleden en was een herbivoor..
Dat vogels rond Oud & Nieuw massaal opvliegen, was al bekend. Maar uit nieuw onderzoek blijkt nu dat wilde ganzen door vuurwerk niet ‘even opvliegen en weer neerstrijken’. De gedragsveranderingen houden langer aan, zegt Bart Nolet..
Glaskikkers worden steeds populairder in de internationale handel in exotische huisdieren. Ze worden verborgen meegenomen met andere dieren die van Midden-Amerika naar Europa worden vervoerd. Uit Amerikaanse importcijfers blijkt..

Iedereen kent de glooiende paarse heide van de Posbank. Die heide staat niet op zichzelf, maar is onderdeel van een mozaïek van landschappen van heidevelden, bossen en landbouwgronden. Juist deze samenhang is heel waardevol voor..

De Waddenzee verandert door menselijke invloeden zoals gaswinning, toerisme en door zeespiegelstijging. Onderzoeker Selin Ersoy, ecoloog bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) bestudeerde hoe..

Met ruim 35.000 foto’s is Nature Today grootverbruiker van natuurfoto’s. Een belangrijke bron voor deze foto’s is de website van Saxifraga. Dankzij vrijwilligers en meer dan 250.000 foto’s is zij nu al 45 jaar een bron van..