Natuurberichten

Pagina 427 van 1685 - 16845 Resultaten

Kudde en KBH

Schapen horen bij de Veluwe, maar sinds 2019 heeft óók de wolf een plek veroverd. Provincie, herders, schapenhouders en terreineigenaren zoeken in goed overleg naar manieren om schaapskuddes te beschermen. Dat is niet alleen van..


Lees verder 27 mei 2022   2 jaar oud
Brandts vleermuis in winterslaap

Afgelopen zondag, 22 mei, was het de internationale dag van de biologische diversiteit, een initiatief van de Verenigde Naties. Met dit initiatief willen ze mensen bewust maken van het belang van biodiversiteit. Dit leek ons een..


Lees verder 27 mei 2022   2 jaar oud
Acrocephalus palustris. Bosrietzanger

Bosrietzanger is terug en gewone bronlibel vliegt...


Lees verder 27 mei 2022   2 jaar oud
Bosmier

Hoe kunnen bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en burgers de ruimte slim gebruiken, zodat natuurlijke bodemfuncties ten volle worden benut? Hierover gaan we op 31 mei tijdens de Bodemdag 2022 met elkaar in gesprek...


Lees verder 26 mei 2022   2 jaar oud
Grauwe gans

Provincies hebben in 2021 bijna 37 miljoen euro aan tegemoetkomingen in faunaschade uitgekeerd. Dat is ruim 5 miljoen meer dan het jaar ervoor. Een belangrijke oorzaak hiervan is de stijging van de prijs van gras dat door ganzen..


Lees verder 26 mei 2022   2 jaar oud
distelvlinder op akker

In het afgelopen weekend zijn er erg veel distelvlinders binnengevlogen vanuit het Zuiden. In het hele land werden ze gemeld. Deze trekvlinder, die uit Afrika komt, is van jaar op jaar in zeer wisselende aantallen aanwezig. Er..


Lees verder 26 mei 2022   2 jaar oud
Boloria selene. Zilveren maan

Vliegtijd zilveren maan alweer bijna voorbij en rode klaver bloeit...


Lees verder 26 mei 2022   2 jaar oud
Landschapsonderzoeker Kenneth Rijsdijk

Heggen zijn belangrijk om ons landschap gezond en veilig te houden, betoogt schrijver en landschapsonderzoeker Kenneth Rijsdijk. In Wageningen reikte hij het eerste exemplaar van zijn boek Heg uit aan directeur Geert de Snoo van..


Lees verder 25 mei 2022   3 jaar oud
Volwassen leguaan liggend op een rots op Saba (eenmalig exclusief gebruik WUR)

Op de Nederlandse Caribische eilanden komt op Saba een unieke maar vrijwel onbekende zwarte leguanenpopulatie voor. Vanwege de vele bedreigingen op eilanden wereldwijd, waaronder ook de Kleine Antillen en op Saba, is in 2021..


Lees verder 25 mei 2022   3 jaar oud

Fylogenetische stambomen vormen een hulpmiddel in het weergeven, bestuderen en leren begrijpen van verwantschappen tussen soorten organismen. In het verleden werden mycologische stambomen samengesteld op basis van de morfologie en..


Lees verder 25 mei 2022   3 jaar oud

Archief