Natuurberichten

Pagina 671 van 1682 - 16811 Resultaten

Steenmarter

De afgelopen jaren is de populatie steenmarters in Nederland toegenomen en vestigt de soort zich steeds vaker in stedelijke gebieden. Hoewel dit voor de soort een succes is, kan de aanwezigheid ook zorgen voor overlast bij mensen...


Lees verder 13 augustus 2020   4 jaar oud
Circus aeruginosus. Bruine kiekendief

Bruine kiekendief trekt naar het zuiden en boommarters goed te zien...


Lees verder 13 augustus 2020   4 jaar oud
Aspilanta ampelopsifoliella female

Recente DNA-studies van Erik van Nieukerken en Charles Eiseman tonen aan dat een groep motten die van oudsher werd aangeduid met de geslachtsnaam Antispila, evolutionair gezien niet nauw verwant is aan andere Antispila-soorten...


Lees verder 12 augustus 2020   4 jaar oud
Partij in beslag genomen teakhout

Bedrijven in Nederland importeren jaarlijks voor vele honderden miljoenen euro’s aan hout, meubels, papier en pulp. De houtinspecteurs bij de NVWA zien erop toe dat handelaren geen illegaal gekapt hout importeren. Daarnaast..


Lees verder 12 augustus 2020   4 jaar oud
Phylloscopus collybita. Tjiftjaf

Tjiftjaffen op trek en eerste geweien edelherten volgroeid...


Lees verder 12 augustus 2020   4 jaar oud
Toekomstbeeld van Marickenland

Het nieuwe natuurgebied Marickenland in de provincie Utrecht wordt een heerlijke leefomgeving voor de grote karekiet, de woelmuis, orchideeën en zelfs de otter. Dit unieke gebied in het zuidoosten van de polder Groot-Mijdrecht..


Lees verder 11 augustus 2020   4 jaar oud
Apus apus. Flock flying. Gierzwaluw

Nu het kroost is grootgebracht en het broedseizoen voor de meeste vogels ten einde loopt, wordt het weer wat stiller om ons heen. Een groot deel van de vogels zal in deze periode ruien. Maar voor een aantal soorten zit het..


Lees verder 11 augustus 2020   4 jaar oud
Grauwe Klauwier. Lanius collurio

In de nacht vertrekken grauwe klauwieren en zijn goudvenstertjes te zien...


Lees verder 11 augustus 2020   4 jaar oud

Waterplanten en algen: we komen ze in overvloed tegen in ons waterrijke Nederland. Die overvloed zorgt nog wel eens voor problemen. In woekerende waterplanten kunnen boten vastlopen, en blauwalgen zorgen geregeld dat we niet..


Lees verder 10 augustus 2020   4 jaar oud
karmozijnrood weeskind - Primair

Karmozijnrood weeskind en eikenweeskind zijn inheemse nachtvlinders in Nederland, maar waren vroeger zeer zeldzaam. Het aantal waarnemingen is de afgelopen jaren toegenomen; het karmozijnrood weeskind komt nu bijna overal in het..


Lees verder 10 augustus 2020   4 jaar oud

Archief