Natuurberichten
Pagina 692 van 1682 - 16812 Resultaten

Piepkleine chips of zenders op vogels helpen ons beter begrijpen waar ze uithangen en hoe ze leven. Dat kán belangrijke informatie bijdragen aan een betere bescherming. Hoe? Dat leest u in deze fijne voorbeelden...

In de provincie Limburg is een mooi kunst- en wetenschapsproject gestart. Het gaat om het Citizen Art & Sience project, waar veel mensen bij betrokken worden. In zes gemeentes in de provincie Limburg zijn de afgelopen weken..
De hamster is een typisch Limburgse soort, die sinds enige jaren nationale bekendheid geniet onder de naam ‘korenwolf’. Het diertje heeft een imago van juridische dwarsligger, maar het is veel meer een icoon van een soortenrijk..

De steenmarter is begonnen met paren en jongen van de kluut zijn uitgevlogen ...

Onlangs trof een duiker in de Oosterschelde een nog niet eerder in Nederland waargenomen zeenaaktslak aan. Het gaat om een nogal opmerkelijke soort met opvallend gele eiersnoeren. Mogelijk is deze Zuid-Europese soort met import..

Jongen van de grauwe klauwier en bloeiende moeraswespenorchis...

De extreme droogte van de laatste jaren benadrukt de urgentie van klimaatbestendig natuurbeheer. Over hoe dit beheer eruit moet zien is nog weinig bekend. Dit is verkend voor twee soorten in natte heidegebieden: gentiaanblauwtje..

Het percentage eiken dat besmet is met processierupsen is met gemiddeld 30% beduidend lager dan de 55% vorig jaar. Toch komen nog steeds op veel plaatsen grote hoeveelheden rupsen voor. Opvallend is het grote aantal rupsen dat dit..

Naturalis en samenwerkingspartner Natuurmonumenten vragen kinderen in het hele land te helpen bij een onderzoek van Naturalis naar de ‘bloemenslaap’ van paardenbloemen. Naturalis onderzoekt in welke omgeving een paardenbloem..