Natuurberichten

Pagina 701 van 1682 - 16816 Resultaten

Grote bonte specht

Bereid u vast voor op het vinden van een jonge vogel, die eruit ziet alsof hij beter in het nest was gebleven. Van mei tot juli wordt Vogelbescherming namelijk platgebeld met de vraag: wat moet ik doen met een gevonden vogeltje?..


Lees verder 26 mei 2020   4 jaar oud
aardappel hazelaar agroforestry systeem, Wakelyns UK

Op steeds meer plekken in Nederland plant men bomen en struiken die voedsel of andere waardevolle producten opleveren. Denk aan walnoten, hazelnoten, kastanjes en fruit zoals rode bes en honingbes. Maar ook populieren om kisten of..


Lees verder 26 mei 2020   4 jaar oud
Bloeiend gras aan een slootkant Woudenberg

Deze week begint de piekperiode van het graspollenseizoen. Ruim twee miljoen Nederlanders met een graspollenallergie zullen ernstige hooikoortsklachten ondervinden. Door de droogte is een vroege piek mogelijk voorkomen. De droogte..


Lees verder 26 mei 2020   4 jaar oud
Knoopkruid. Centaurea jacea

Knoopkruid en tegendraadse waterpieper...


Lees verder 26 mei 2020   4 jaar oud

De Spaanse stierspin staat op de Europese Habitatrichtlijn van beschermde soorten. Met enige regelmaat komt ze per ongeluk in ons land terecht met de import van olijfbomen. Bij een vondst ontstaat meestal consternatie, met..


Lees verder 25 mei 2020   4 jaar oud
Orchidee en gele ratelaar, Vlijmens ven

Je ziet het al wanneer je langs de natuurgebieden Vlijmens Ven en Vughtse Gement rijdt. Waar aan de zuidkant van Den Bosch de flats uit de grond schieten, ontwikkelt de natuur zich aan de andere kant van de Spoordijk minstens zo..


Lees verder 25 mei 2020   4 jaar oud
bloemrijk grasland

De Vlinderstichting en de Europese koepelorganisatie Butterfly Conservation Europe (BCE) zijn voorzichtig hoopvol over de toezeggingen in de EU-biodiversiteitsstrategie voor 2030 die vorige week is gepubliceerd. Snelle..


Lees verder 25 mei 2020   4 jaar oud
Mol, Talpa europaea

Jonge mollen en groenlingen verlaten hun nesten...


Lees verder 25 mei 2020   4 jaar oud
Vijlenerbos, hotspot van wintereiken-beukenbos met de zeldzame wilde appel

Op dit moment is er een groot draagvlak voor de aanplant van bomen. Meer bomen is gunstig voor de CO2-huishouding, voor het vangen van fijnstof en biedt nieuwe mogelijkheden voor een gevarieerd landschap met meer biodiversiteit...


Lees verder 24 mei 2020   4 jaar oud
Spreeuwen op een Schotse hooglander. EENMALIG GEBRUIK

Slaat de koe haar tong om die veel te scherp smakende kraailook of om die lekkere graspol? In de wisselwerking tussen planten, planteneters en roofdieren zijn talloze overlevingsstrategieën ontstaan. Zo ontwikkelde kraailook..


Lees verder 24 mei 2020   4 jaar oud

Archief