Natuurberichten

Pagina 716 van 1702 - 17019 Resultaten

Test rupsenval eikenprocessierups

Op diverse plaatsen worden rupsenvallen ingezet om eikenprocessierupsen te vangen. Rupsen die langs de stam naar beneden lopen, zouden via een buisje in een zak met grond geleid worden. In een onderzoek met zes vallen in eiken met..


Lees verder 7 juni 2020   5 jaar oud
De goudjakhals: onverwachte nieuwkomer EENMALIG GEBRUIK

Na zich in Europa millennialang te beperken tot de Balkan en Hongarije en daar zelfs weg te kwijnen, breidde de goudjakhals zijn leefgebied de afgelopen twee decennia plotseling spectaculair uit, tot in ons land aan toe. Waarom..


Lees verder 7 juni 2020   5 jaar oud
Groene kikker

Lezingen in kleine gezelschappen zijn een ideale manier om kennis uit te wisselen. Omdat dit vanwege de coronacrisis tijdelijk niet mogelijk is, heeft RAVON in het kader van het Signaleringsproject Exoten een digitale presentatie..


Lees verder 7 juni 2020   5 jaar oud

Onlangs werd in een bodemmonster uit de Westerschelde een bijzondere en voor ons land nieuwe tweekleppige aangetroffen. Onderzoekers van Bureau Waardenburg troffen het dier aan in een monster dat in september 2019 was genomen voor..


Lees verder 7 juni 2020   5 jaar oud
Turdus merula. Merel

Derde legsel mereljongen en lathyrus in bloei...


Lees verder 7 juni 2020   5 jaar oud
BioMon genetische biomonitoring

Analyse van DNA in watermonsters uit het stroomgebied van de Dommel levert gemiddeld tweemaal zoveel vissoorten per locatie op als conventionele monitoring, waaronder enkele opmerkelijke soorten en exoten. Het gaat dan vooral om..


Lees verder 6 juni 2020   5 jaar oud
Zwartbuikbehangersbij in Zuid-Limburg

In de afgelopen weken werden maar liefst twee nieuwe bijensoorten voor het eerst in Nederland gevonden. Op 23 april vond Marco Tanis de eerste tweecellige zandbij voor Nederland in de Herbertusbossen in Noord-Brabant. Op 17 mei..


Lees verder 6 juni 2020   5 jaar oud
Corvus monedula. Kauw

Uitgevlogen kauwen en bloeiende sigaren...


Lees verder 6 juni 2020   5 jaar oud
vlindertuin Hoensbroek gemaaid en niet gemaaid

Een prachtige volop bloeiende vlindertuin in Hoensbroek, een plantsoen in Amsterdam, een door vrijwilligers onderhouden stadsnatuurreservaat in Rotterdam helemaal kaal gemaaid. Allemaal ‘foutjes’ in het beheer. Gemaaid terwijl dat..


Lees verder 5 juni 2020   5 jaar oud
Heideveld op de Veluwe

Het is een van de grootste natuurgebieden van Nederland: de Veluwe. Met een omvang van bijna honderdduizend hectare is het een belangrijk leefgebied voor vogelsoorten als de Nachtzwaluw en Boomleeuwerik, die houden van het droge..


Lees verder 5 juni 2020   5 jaar oud

Archief