Natuurberichten

Pagina 748 van 1682 - 16811 Resultaten

Grote karekiet

Afgelopen zomer is in het nieuwe rietmoeras aan de oostelijke oever van het Drontermeer een grote karekiet aangetroffen! Dat is prachtig nieuws. De grote karekiet is de laatste decennia met 90% afgenomen en staat daardoor op de..


Lees verder 10 december 2019   5 jaar oud
Inno Fonds

Het INNO-Fonds van het Wereld Natuur Fonds heeft als doel Nederlandse stichtingen te ondersteunen bij innovatieve projecten ten behoeve van internationale natuurbescherming. Projecten kunnen binnen of buiten Nederland..


Lees verder 9 december 2019   5 jaar oud
Markerwadden

Op 13 september 2018 organiseerde EIS Kenniscentrum Insecten een excursie naar het Hoofdeiland van de Marker Wadden. Elf specialisten bemonsterden in enkele uren de fauna en dat leverde 208 soorten op. Vooral het aantal van 112..


Lees verder 9 december 2019   5 jaar oud
Wrakelberg - primair 2

Kleine geïsoleerde natuurgebieden zijn kwetsbaar en hebben minder biodiversiteit dan grote. Door kleine gebiedjes te verbinden ontstaan meer kansen voor planten en dieren om zich er duurzaam te vestigen. Door het Kennisnetwerk..


Lees verder 9 december 2019   5 jaar oud
Tauros met kalf

Grote planteneters zorgen met hun gegraas voor een afwisselend landschap waar allerlei planten- en diersoorten floreren. In deze serie laten we zien waar het om draait bij natuurlijke begrazing en gaan we in op de explosie van..


Lees verder 8 december 2019   5 jaar oud
Door SCTLD aangetaste koralen

Sinds 2014 verspreidt zich een nieuwe koraalziekte, dodelijk voor koralen die er vatbaar voor zijn, bekend als Stony Coral Tissue Loss Disease (SCTLD), door het Caribisch gebied. In augustus is op een MPA connect-bijeenkomst de..


Lees verder 7 december 2019   5 jaar oud
Wolf kijkt naar schapen

Wolven zijn terug in de Lage Landen. Maar blijft dat ook zo? Dat zal grotendeels afhangen van het maatschappelijk draagvlak, of met andere woorden: van hoeveel conflicten er optreden tussen mens en wolf. Zowel in Nederland als in..


Lees verder 6 december 2019   5 jaar oud
Overwinteringsgebied van Grauwe klauwieren in Afrika

Omstandigheden in Afrika spelen een grote rol bij de aantallen trekvogels die in Nederland broeden. Metingen vanaf 1960 laten zien dat veel vogelsoorten die ten zuiden van de Sahara overwinteren sterk afnamen, onder andere als..


Lees verder 6 december 2019   5 jaar oud
blessen

We krijgen weleens vragen over de markeringen die te zien zijn op de stam van sommige bomen. Wat doen die daar en wat betekenen ze? Met het uitvoeringsseizoen in volle gang, leek dit ons een goed moment om dat uit te leggen. Het..


Lees verder 5 december 2019   5 jaar oud
De levende kalkalgtorentjes op de bodem van een van de zinkgaten in de Sababank

Van 5 tot 20 december organiseren het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) en Wageningen Marine Research een expeditie naar de Sababank, vlakbij het Nederlandse eiland Saba in het Caribisch gebied. Experts..


Lees verder 5 december 2019   5 jaar oud

Archief