Natuurberichten

Pagina 748 van 1702 - 17013 Resultaten

Met meer dan 400 waarnemingen is in 2019 weer volop meegedaan met het inventariseren van de waterkwaliteit via Waterdiertjes.nl. Opvallend: in 2019 zijn op veel minder plekken waterkevers gevonden dan het jaar daarvoor en in meer..


Lees verder 6 maart 2020   5 jaar oud
Gewone spitssnuitdolfijn EENMALIG GEBRUIK

Sinds de jaren ’60, toen sonar zijn intrede deed bij de marine om onderzeeërs op te sporen, zijn er wereldwijd twaalf massastrandingen van spitssnuitdolfijnen bekend bij o.a. grote militaire oefeningen op zee. Sonar maakt gebruik..


Lees verder 5 maart 2020   5 jaar oud
kromzitter - primair

Veel mensen houden van vlinders. Ze vliegen alleen met mooi zonnig weer. Dan zijn we sowieso vaak al beter gemutst, maar ook hun kleuren spreken aan. Daarnaast maakt de wonderbaarlijke metamorfose van ei tot vlinder hen..


Lees verder 5 maart 2020   5 jaar oud
Dode wolf in het bos bij Epe

Op de Noord-Veluwe is een wolf aangereden. De aanrijding is gemeld bij de politie, waarna het dier met hulp van een speurhond in het bos is teruggevonden. ..


Lees verder 4 maart 2020   5 jaar oud
Mossel
www.saxifraga.nl

Al een kwart eeuw onderzoekt Wageningen Marine Research in opdracht voor het ministerie van LNV een aantal droogvallende mosselbanken in de Nederlandse Waddenzee. Het meest recente onderzoek uit 2018 laat zien dat de meeste van..


Lees verder 4 maart 2020   5 jaar oud

De Kaderrichtlijn Water staat onder druk. Ondanks hoopgevende resultaten staat de wet opnieuw ter discussie en zijn er geruchten dat Nederland het pleidooi om de KRW-wetgeving af te zwakken wil steunen. Op 5 maart zal er in..


Lees verder 4 maart 2020   5 jaar oud
Limosa limosa. Grutto

Waarom maken jullie je druk over een vliegveld bij Lissabon? Bescherm de grutto toch in Nederland! Die vraag en dat statement komen de laatste tijd nog al eens op Vogelbescherming af. Inderdaad: voor de grutto ligt het grootste..


Lees verder 4 maart 2020   5 jaar oud
Jonge aanplant rijk-strooisel

Een gezonde bosbodem is een vereiste voor een goed functionerend en weerbaar, oftewel veerkrachtig bos. Met een veranderend klimaat en daarmee extremere omstandigheden, is het verbeteren van de bodem op de veelal arme zandgronden..


Lees verder 3 maart 2020   5 jaar oud
projectbeheerder Reurslag van waterschap HDSR bij vistrap gemaal Polsbroekerdam

Waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) en provincie Utrecht hechten belang aan een gevarieerde, gezonde visstand en gezond water. Daarom worden er vispassages aangelegd. Deze heffen de barrière op die stuwen,..


Lees verder 3 maart 2020   5 jaar oud

Veel roofvogels hebben een sterke rolverdeling tussen man en vrouw tijdens de broedzorg. Dat betekent dat er een bijzondere uitdaging ontstaat als één van beide ouders wegvalt. In de meeste gevallen leidt dit tot het mislukken van..


Lees verder 3 maart 2020   5 jaar oud

Archief