Natuurberichten

Pagina 755 van 1701 - 17009 Resultaten

Zwartwitte bokaalkluifzwam

Het moet niet gekker worden. Paddenstoelen die bekend staan als voorjaarssoorten die al in januari tevoorschijn komen. Op 29 januari werden er Zwartwitte bokaalkluifzwammen aangetroffen aan de rand van een Schoorls schelpenpad, en..


Lees verder 5 februari 2020   5 jaar oud
Limosa limosa. Grutto

Onze grutto's worden bedreigd door de aanleg van een nieuw vliegveld bij Lissabon, Portugal. De Portugese vogelbescherming vraagt om hulp en die krijgt ze natuurlijk. Teken ook de petitie. Laten we gezamenlijk proberen te zorgen..


Lees verder 5 februari 2020   5 jaar oud
Ringed Kingfisher in flight

2019 was een spannend jaar voor vogelaars op Bonaire, omdat er drie nieuwe soorten werden geïdentificeerd. De Bruinborstzwaluw, Witkraaggierzwaluw en Amerikaanse reuzenijsvogel werden toegevoegd aan de langer wordende lijst van..


Lees verder 5 februari 2020   5 jaar oud
Monarchvlinder - primair

Miljoenen monarchvlinders maken elk jaar een reis van meer dan 3000 kilometer vanuit Canada om de winter door te brengen in een relatief klein bosgebied in centraal Mexico. Maar door klimaatverandering en illegale houtkap wordt..


Lees verder 4 februari 2020   5 jaar oud
Nieuwe bladvlooien. Boven: Craspedolepta latior, Cacopsylla crataegi en Aphalara ulicis. Onder: Cacopsylla pulchra, Bactericera reuteri en Spanioneura fonscolombi. Alle nieuw voor Nederland

In 1926 werd de laatste Nederlandse naamlijst van bladvlooien gepubliceerd. Dit is opvallend, omdat diverse soorten economisch van belang zijn. In het laatste nummer van de Nederlandse Faunistische Mededelingen wordt deze lacune..


Lees verder 4 februari 2020   5 jaar oud
Mol

De mol is een zoogdier dat niet vaak in de spotlight staat. Wat weten we eigenlijk over de mol? De mol komt (bijna) overal in Nederland voor, maar waar precies? De Zoogdiervereniging, Vroege Vogels, Natuurpunt en de Jaarrond..


Lees verder 4 februari 2020   5 jaar oud
kleurkeurdijk - Primair

Vorig najaar werd Kleurkeur geïntroduceerd. Met Kleurkeur, onderdeel van Groenkeur, kunnen opdrachtgevers en opdrachtnemers actief aan de slag met een beheer van bermen en groenstroken waarbij nadrukkelijk rekening wordt gehouden..


Lees verder 3 februari 2020   5 jaar oud
Edelherten. bron: Natuur in Nederland, 5de druk, Frank Berendse

Uit een nieuw onderzoek in opdracht van de provincie Flevoland blijkt dat het hoge aantal grote grazers in de Oostvaardersplassen tot grote ecologische schade heeft geleid. Tussen 1997 en 2016 zijn in het droge deel van het gebied..


Lees verder 3 februari 2020   5 jaar oud
Zwaluwnesten aan de til

Het duurt nog even voor de lente komt, maar IVN Oisterwijk kijkt er al reikhalzend naar uit. Aan het begin van de lente hoopt de Vogelwerkgroep weer meer zwaluwen te mogen begroeten. “Het zijn belangrijke vogels, waar er steeds..


Lees verder 3 februari 2020   5 jaar oud
Reeën

Op de Biltse Rading in Utrecht is gestart met de aanleg van een faunapassage. De tunnel verbindt de natuur in de regio straks met elkaar en vergroot de biodiversiteit. Dieren als egels, marterachtigen, vleermuizen, ringslangen,..


Lees verder 2 februari 2020   5 jaar oud

Archief