Natuurberichten
Pagina 780 van 1681 - 16804 Resultaten
De tuinvlindertelling is nu twee weken aan de gang. Er zijn al meer dan 3.000 tellingen ingevoerd via Vlindermee. Tot nu toe zijn er duidelijk minder vlinders per telling gezien dan in voorgaande jaren. Een aantal soorten,..

Vervuiling van meren is een wereldwijd probleem. Denk bijvoorbeeld aan giftige algenbloei. Herstel is mogelijk, maar kost veel tijd en moeite. Hoe je die het effectiefst kunt gebruiken hangt voor een belangrijk deel af van..
Maar liefst 1232 planten- en diersoorten zijn in één juniweekend gezien in de Maashorst. Van roodpootvalk en zomertortel tot kleine parelmoervlinder, prachtlynxspin en wegdistel. 127 natuurliefhebbers brachten in het weekend van..

De provincie Utrecht opent twee subsidieregelingen om bedreigde planten en dieren te beschermen en te behouden. Vanuit de Subsidieregeling Kwaliteitsimpuls Natuur en Landschap (SKNL) is er 8,6 ton te verdelen en vanuit de..

Droogte en warmte hebben in 2018 behoorlijk wat effect gehad op de Nederlandse natuur. Het gaat veelal om negatieve effecten en met grote zorgen kijken we naar de toekomst. Soms zijn er ook positieve effecten gemeld, al is het de..

De zomervakanties gaan weer van start en tijdens de warme dagen zoeken we massaal verkoeling in en op het water. De waterkwaliteit is in veel natuurwater verbeterd en er is weer volop leven te vinden. Ga deze zomer dus eens..

Stevig riet, in diep water, is bijna net zo schaars als de grote karekiet zelf. Toch is dat wat deze rietvogel nodig heeft om erbovenop te komen. Vogelbescherming liet daarom de mogelijkheden voor biotoopherstel in de Loosdrechtse..

De Staten van Gelderland omarmen unaniem het burgerinitiatief ‘Stop de bomenkap langs N-wegen in Gelderland’. Behoud van gezonde bomen wordt het uitgangspunt van alle toekomstig beleid. Dat bleek in de Statenvergadering van..

Op verschillende plekken in Amsterdam hebben kademuren het einde van hun levensduur bereikt. Als tijdelijke maatregel zijn de kades verstevigd. Op deze kale zandlichamen zijn inheemse bloemen ingezaaid, zodat de kades, die er een..

In het Drentse Odoorn is naar alle waarschijnlijkheid een volwassen hyalommateek, een ‘reuzenteek’, gevonden op een IJslands paard. De teek is groot, heeft de karakteristieke gestreepte pootjes en beweegt zich snel voort. Het zou..