Natuurberichten

Pagina 783 van 1681 - 16803 Resultaten

Tijdens de voorjaarstrek van amfibieën zijn elk jaar meldingen van gruwelijke taferelen langs de waterkant. Verminkte gewone padden en bruine kikkers liggen verspreid of op hoopjes bij het water. Het zijn ware massaslachtingen..


Lees verder 3 juli 2019   5 jaar oud
Living lab lantaarntje - primair

Uit een recente studie blijkt dat het lantaarntje, de minst kritische waterjuffer van Nederland, sterk beïnvloed wordt door lage concentraties van het insecticide thiacloprid. Concentraties die ook in gewone sloten gevonden worden..


Lees verder 3 juli 2019   5 jaar oud

Paddenstoelen vervelen nooit omdat je geregeld voor onverwachte verrassingen komt te staan. Dit ondervond Leonard Minkema toen hij een kijkje ging nemen in het Revebos bij Dronten (FL) en daar een flink aantal exemplaren van de..


Lees verder 3 juli 2019   5 jaar oud
mannetje Kamsalamander

101 poelen onderzocht in een gebied van veertig vierkante kilometer: de Stichting Natuur in de Graafschap en de Stichting Staring Advies hebben een flinke klus geklaard. Doel van deze actie is om in beeld te brengen wat er nodig..


Lees verder 2 juli 2019   5 jaar oud

Waar komen de meest bijzondere planten, mossen en paddenstoelen voor? Natuurorganisaties FLORON, BLWG en NMV hebben een kaart gemaakt met hotspots voor botanische biodiversiteit in Nederland. Deze plekken blijken niet alleen in..


Lees verder 2 juli 2019   5 jaar oud
steenuiltjes

"Uilen zijn zulke fascinerende beestjes. Ze hebben me gevoelsmatig altijd al getrokken. Een uil heeft iets geheimzinnigs omdat de vogel vooral ‘s nachts rondwaart. De eerste keer dat ik in een kast keek waarin een steenuiltje zat..


Lees verder 1 juli 2019   5 jaar oud
Tuinvlindertelling - primair

Welke vlinders vliegen er bij u in de tuin? Hoe gaat het met de tuinvlinders? In welke tuinen vinden we de meeste vlinders? Door mee te werken aan de Landelijke Tuinvlindertelling kunt u helpen deze vragen te beantwoorden. De..


Lees verder 1 juli 2019   5 jaar oud
Gemarmerde streepschelp in situ

Onlangs trof een sportduiker in het Grevelingenmeer een opvallend maar klein mosselachtig schelpdiertje aan. Het gaat om de Gemarmerde streepschelp, die zelden of nooit zo dicht onder de kust wordt aangetroffen. Deze soort heeft..


Lees verder 30 juni 2019   5 jaar oud
Droogte

De bodem speelt een belangrijke rol in het bepalen van de klimaatbestendigheid van planten. Een bodem met gunstige eigenschappen verbetert het herstelvermogen van planten bij hitte en droogte, maar een ongunstige bodem draagt..


Lees verder 29 juni 2019   5 jaar oud
Blauwe kiekendief

Het Waddenfonds besloot begin juni om het pilotproject ‘Natuurrijke slaperdijken Groningen’ te steunen met een financiële bijdrage. Met dit pilotproject willen we de natuur- en landschapswaarde van slaperdijken vergroten. ..


Lees verder 29 juni 2019   5 jaar oud

Archief