Natuurberichten

Pagina 786 van 1701 - 17003 Resultaten

Southern long-nosed bat (Leptonycteris curasoae)

Bonaire herbergt ongeveer tweehonderd grotten. Deze grotten zijn cruciaal voor verschillende belangrijke diersoorten, met name vijf soorten van de enige inheemse landzoogdieren van Bonaire, de vleermuizen. Het Bonaire Caves and..


Lees verder 21 september 2019   5 jaar oud
Bufo spinosus

De grens tussen twee verschillende soorten padden in Frankrijk lijkt zich niet te verplaatsen. Genetisch onderzoek door wetenschappers van Naturalis Biodiversity Center laat zien dat er, ondanks grote genetische uitwisseling..


Lees verder 21 september 2019   5 jaar oud
Oriolus oriolus. Wielewaal. Mannetje. In Tarn, Frankrijk

Midden in het Limburgse natuurgebied de Kruispeel lag straalbedrijf Cuijpers. Pogingen om het bedrijfscomplex te verhuizen mislukten steeds. Maar nu ligt er op het voormalige industrieterrein een prachtig natuurgebied van 30..


Lees verder 21 september 2019   5 jaar oud
Kleur - primair

Hoe kun je je bermen beheren en er ook veel vlinders hebben? Hoe pak je natuurvriendelijk bermbeheer aan? Waar moet je op letten als je op de trekker zit? Wat zijn bewezen effectieve maatregelen om in te zetten? Wat kan Kleurkeur..


Lees verder 20 september 2019   5 jaar oud

Onlangs deden het Longfonds, zorgverleners en wetenschappers een dringende oproep aan de Tweede Kamer. De boodschap van deze oproep was meer ambitie en effectievere maatregelen om de luchtkwaliteit substantieel te verbeteren. Wat..


Lees verder 20 september 2019   5 jaar oud
Madeleine en Koos van der Wal van landgoed Dwarsdijkerveld in Tienhoven

De eigenaren van landgoed Dwarsdijkerveld in Tienhoven gaven de agrarische bestemming van hun 3,2 hectare grond op en beheren het nu als Natura 2000-gebied. Er zijn verschillende wandelpaden in de buurt te vinden om deze nieuwe..


Lees verder 20 september 2019   5 jaar oud
Komen in het noorden van Europa nog ijsberen voor?

Europa kent een enorme verscheidenheid aan zoogdieren: van de grote rosse vleermuis in Oost-Europa tot de ijsbeer op de Noordpool. In 1999 is de verspreiding van Europese zoogdieren vastgelegd in ‘The Atlas of European Mammals’...


Lees verder 19 september 2019   5 jaar oud
oranje luzernevlinder - primair

De oranje luzernevlinder is een trekvlinder die ieder jaar, maar wel in wisselende aantallen, naar Nederland komt. Ze planten zich hier voort en de nakomelingen trekken aan het einde van het jaar weer terug naar het zuiden. Op dit..


Lees verder 19 september 2019   5 jaar oud
Bodemonderzoek in het Wisselse Veen

Wateroverlast, verdroging, bodemverzuring, mineralengebrek, verlies van planten en dieren, ziekten en plagen bij bomen, verlies van identiteit door vervlakking van landschappelijk erfgoed; voorbeelden van landschappelijke..


Lees verder 18 september 2019   5 jaar oud

Voor de meeste mensen zit het er weer op, maar voor de vogels is hij net begonnen: de vakantie. De vogeltrek is alweer enkele weken onderweg. In Nederland kun je het roodborstje het hele jaar rond zien. Toch is het roodborstje wel..


Lees verder 18 september 2019   5 jaar oud

Archief