Natuurberichten

Pagina 792 van 1681 - 16801 Resultaten

Vrouwtje groene zandbij op bloem van ereprijs

Niet met alle 360 Nederlandse bijensoorten gaat het slecht. Er zijn soorten die zich ondanks alle natuur- en milieuproblemen weten uit te breiden. Zo'n soort is de groene zandbij. Dit kleine bijtje werd in 1997 voor het eerst in..


Lees verder 27 mei 2019   5 jaar oud
Sloot met wijst

Wijst is een uniek natuurverschijnsel dat zich kenmerkt door natte hoger gelegen gronden en droge lager gelegen gronden. Dat komt doordat grondwater langs de (Peelrand)breuklijn omhoog wordt gestuwd. Kenmerkend is de rode kleur..


Lees verder 26 mei 2019   5 jaar oud
Schelpdierbanken in de Noordzee EENMALIG GEBRUIK

Uit de eerste pilots voor herstel van schelpdierbanken in de Noordzee blijkt dat dit herstel mogelijk is. Veel van de uitgezette oesters overleven en planten zich voort op de verschillende proeflocaties. De factoren die dit succes..


Lees verder 26 mei 2019   5 jaar oud
Zwarte stern

Tussen Tienhoven en Hollandsche Rading ligt de Oostelijke Binnenpolder van Tienhoven. Niet alleen de wandelaars en fietsers genieten er volop van, ook de zwarte stern komt er graag. En dan vooral om te broeden. ..


Lees verder 25 mei 2019   5 jaar oud
argusvlinder primair

De argusvlinder is één van de snelst verdwijnende vlindersoorten in ons land. Om een actueel beeld te krijgen van de verspreiding, hebben De Vlinderstichting en Waarneming.nl voor het zesde jaar op rij een telweekend gehouden...


Lees verder 24 mei 2019   5 jaar oud
nestkast onderzoek lead

Heb je al jonge mezen gezien? De vrijwilligers van de werkgroep NESTKAST in ieder geval wel. Zij vieren hun tienjarig jubileum met een uitgebreid verslag van het broedseizoen van 2018. In totaal bekeken ze al bijna een miljoen..


Lees verder 24 mei 2019   5 jaar oud
Limosa limosa. Grutto, vliegend

De EU ging in 2011 van start met een robuuste strategie die de achteruitgang van de biodiversiteit een halt moest toeroepen. Per 2020 zou de EU aantoonbare stappen hebben gezet naar ecologisch herstel. Uit een analyse van Birdlife..


Lees verder 23 mei 2019   5 jaar oud
Egelsnelweg

Hét geheim om de egel te redden kan weleens in onze eigen tuin liggen. De natuurlijke leefomgeving van de egel krimpt en de druk van predatoren in natuurgebieden wordt groter. Tuinen kunnen als ideale veilige havens voor egels..


Lees verder 23 mei 2019   5 jaar oud
Atlantische zalm

Bij een visserijkundig onderzoek op de Waal bij Tiel zijn op donderdag 9 mei onder meer twee jonge zalmen, enkele rivierprikken en een juveniele houting gevangen. Als vangtuig diende de ankerkuil, een historisch vistuig dat meer..


Lees verder 22 mei 2019   5 jaar oud
Grauwe franjepoot

Een nieuwe studie toont het trekpatroon van de grauwe franjepoot aan; met zijn 25 tot 40 gram één van de kleinste zeevogels. Slechts drie maanden per jaar komen ze aan land; om te broeden in de Arctis. De westelijke broedvogels..


Lees verder 22 mei 2019   5 jaar oud

Archief