Natuurberichten

Pagina 831 van 1606 - 16058 Resultaten

Loopkevers van verschillende afmetingen in een bodemval

Het aanleggen van keverbanken en andere natuurvriendelijke maatregelen op akkers leidt tot een toename van het aantal insectensoorten en het aantal insecten. Op de akkers met maatregelen werden bijna 50 verschillende..


Lees verder 28 oktober 2017   7 jaar oud
Leerling kijkt door zelfgemaakte spectroscoop

Met het begin van de wintertijd gaat dit weekend de GLOBE Nationale Lichtmeting van start. Middelbare scholieren brengen deze winter met een zelfgebouwde spectroscoop in heel Nederland in kaart hoe duurzaam wij onze huizen..


Lees verder 27 oktober 2017   7 jaar oud
Bittervoorn

De natuur onder water is voor veel mensen een onbekende wereld. Daarom heeft de provincie Gelderland een film laten maken die je in zes minuten meeneemt op een verrassende reis. De film past mooi in de Week van Ons Water. Wie veel..


Lees verder 27 oktober 2017   7 jaar oud
bij - primair

Het was volop in het nieuws de afgelopen dagen: insecten gaan sterk achteruit. Dat heeft veel mensen doen schrikken. Want als er 75 procent minder insecten zijn, kan dat niet zonder gevolgen zijn voor de rest van de natuur. En,..


Lees verder 26 oktober 2017   7 jaar oud
Hamsterbeheer

In 2015 is het project Hamster op Eigen Benen (HOEB) van start gegaan. Uitgangspunt van dit onderzoeksproject is om een hamstervriendelijk gewasbeheer uit te testen dat voor boeren bedrijfseconomisch aantrekkelijk, en op grotere..


Lees verder 26 oktober 2017   7 jaar oud
uitzicht op de duinen van ‘t Oerd vanaf een uitkijkpunt aan de westkant van het duingebied

Door de stijgende CO2-concentratie en temperatuur groeien open cultuurlandschappen versneld dicht met bomen en struiken. Goed voor de CO2-vastlegging maar nadelig voor het behoud van deze landschappen. Voor het open houden is meer..


Lees verder 26 oktober 2017   7 jaar oud
Wezel

Bij onderzoek naar de effectiviteit van agrarisch natuurbeheer in Sambeek (Noord-Brabant) is de wezel afgelopen september op maar liefst zeven van de tien locaties waargenomen. Het beschermde dier lijkt hier dus goed..


Lees verder 26 oktober 2017   7 jaar oud
Witbruine ridderzwammen

De Witbruine ridderzwam heeft een sterke voorkeur voor zure, voedselarme, stikstofarme zandbodems met een dunne strooisellaag. Korstmosdennenbos vormt zijn optimale habitat, maar waar vind je dat tegenwoordig nog in Nederland?..


Lees verder 25 oktober 2017   7 jaar oud
Kopvoorn

De werkzaamheden aan het Dynamisch Beekdal van de Aa zijn dit jaar afgerond. Niet alleen boven water, ook onder water is er veel veranderd. Onlangs is er onderzoek gedaan naar wat er nu leeft onder water. De opleving van de..


Lees verder 25 oktober 2017   7 jaar oud
Bosaardbei (Fragaria vesca)

Hoe passen planten zich aan onder druk van omstandigheden zoals droogte of hitte? Een recente theorie kijkt naar de rol van moleculen óp het DNA. De tijd is nu rijp om die theorie te testen in een natuurlijke omgeving. Met de..


Lees verder 24 oktober 2017   7 jaar oud

Archief