Natuurberichten

Pagina 847 van 1701 - 17003 Resultaten

Fosforworm en biotoop op Texel

Leden van de Vogelwerkgroep Texel zagen tijdens een nachtexcursie op 27 oktober lichtgevende puntjes langs het pad bij de Horsmeertjes. Al snel werd de verrassende veroorzaker gevonden: de fosforworm Microscolex phosphoreus. Dit..


Lees verder 18 december 2018   6 jaar oud
Kaart Geopark Schelde Delta

Onlangs vertegenwoordigde de provincie Noord-Brabant het Geopark Schelde Delta op de internationale conferentie ‘UNESCO Global Geoparks’ in Italië. Dit initiatief wordt ondersteund door de provincies Noord-Brabant, Zeeland en..


Lees verder 17 december 2018   6 jaar oud
Kootwijkerzand - primair

De overheid gaat uit van een droomscenario voor het stikstofbeleid. Maar de belasting van de natuur met stikstof is hoger dan de overheid had voorzien en daarom moet het beleid worden aangepast, vindt Michiel Wallis de Vries,..


Lees verder 17 december 2018   6 jaar oud
Perzische Berenklauw

De provincies zijn dit jaar verantwoordelijk geworden voor de aanpak van invasieve exoten. De provincie Gelderland heeft nu een plan van aanpak voor invasieve exoten vastgesteld. Er komt onder andere een regeling om beheerders van..


Lees verder 16 december 2018   6 jaar oud

In de Noordzee vormen schelpdierbanken oases van biodiversiteit binnen woestijnen van zandbodems. In de afgelopen twee eeuwen zijn deze bijna volledig verloren gegaan. In 2016 werd een natuurlijke schelpdierbank ontdekt aan de..


Lees verder 16 december 2018   6 jaar oud
Argusvlinder

In de provincie Zuid-Holland zijn de afgelopen decennia vele tientallen recreatiegebieden aangelegd. Deze gebieden vormen inmiddels ruim zes procent van het oppervlak van Zuid-Holland. Een beter ecologisch beheer kan tot hogere..


Lees verder 14 december 2018   6 jaar oud
Noordse woelmuis

In 2017 is de verspreiding van de Noordse woelmuis in Fryslân in beeld gebracht door in van oudsher bekende leefgebieden op een groot aantal meetpunten keutels van woelmuizen te verzamelen en via de environmental DNA..


Lees verder 14 december 2018   6 jaar oud
Keep bij vogelvoer

Dit najaar zijn er opvallend veel kepen in Nederland gesignaleerd. Kepen broeden in Noord-Europa en leven in de broedtijd grotendeels van insecten. In de winter staan zaden op het menu, speciaal van beuken. De zaadopbrengst (mast)..


Lees verder 14 december 2018   6 jaar oud

Het klimaat verandert omdat de temperatuur op de aarde stijgt. Dat komt doordat er steeds meer broeikasgassen zoals CO2 in de lucht komen. Onlangs sloeg het IPCC alarm: als de CO2-uitstoot niet wordt teruggebracht, kan dit..


Lees verder 13 december 2018   6 jaar oud
N34

Donderdagmiddag 29 november 2018 ondertekenden acht Drentse gemeenten, drie waterschappen en de provincie Drenthe het document ‘Soortenrijk Drenthe – Samenwerken aan natuurvriendelijk beheer van bermen en oevers’. Hierin spreken..


Lees verder 13 december 2018   6 jaar oud

Archief