Natuurberichten

Pagina 847 van 1680 - 16794 Resultaten

Zwartkopmannetje

Einde zomer en het is stil in de achtertuin. Het lijkt alsof er niet zoveel gebeurt. Maar wie oplet ziet de zwartkop: hij eet zijn buik rond met bessen. In september vertrekken de meeste zwartkoppen naar het zuiden. Om voldoende..


Lees verder 28 augustus 2018   6 jaar oud
Tengere distel

De Tengere distel is een stekelige zeldzaamheid. De kans is groot dat u hem nog nooit hebt gezien. U kunt hem vinden op de Wierdijk, nabij het dorpje Hippolytushoef in de kop van Noord-Holland. FLORON, Provincie Noord-Holland,..


Lees verder 28 augustus 2018   6 jaar oud

Door de lage waterstanden in de grote rivieren vallen op veel plekken oevers droog. Droogvallende oevers van plassen vormen de ideale groeiplaats van veel bijzondere pionierplanten. De buien van afgelopen week zorgen ervoor dat..


Lees verder 27 augustus 2018   6 jaar oud
groot dikkopje primair 1

Dankzij het warme weer afgelopen zomermaanden, lijken veel vlinders extra generaties te hebben deze nazomer. Zo zijn er aanwijzingen voor tweede generaties van onder andere kleine ijsvogelvlinder, heideblauwtje, groot dikkopje,..


Lees verder 27 augustus 2018   6 jaar oud
Gehoornde slijmvis Oosterschelde aug. 2017

Herinnert u zich nog de afgelopen koude winter, met ijspret tot begin maart? Toen troffen we als gevolg van de lage zeewatertemperaturen grote aantallen dode Fluwelen zwemkrabben aan in de Oosterschelde. Nu, midden in de zomer,..


Lees verder 26 augustus 2018   6 jaar oud
Wolf

Vanmorgen maakten BIJ12 en WENR bekend dat er twee nieuwe wolven zijn geïdentificeerd door DNA-onderzoek. Na diverse zichtwaarnemingen op het noordelijke deel van de Veluwe is de laatste maanden intensief veldonderzoek gedaan naar..


Lees verder 24 augustus 2018   6 jaar oud
inbouwsteen Gierzwaluw

Het slopen van gebouwen kan schade veroorzaken voor beschermde soorten vleermuizen, gierzwaluwen, mussen, uilen en steenmarters. Omdat er in de praktijk nogal eens iets mis gaat, brengen de Provincie Gelderland en de..


Lees verder 24 augustus 2018   6 jaar oud
Bladmijn gele slakkenspoormot - primair

Er zijn twee mineerders van smalbladige wilgen ontdekt, die nog niet eerder in Nederland en België waren aangetroffen. Het gaat om de slakkenspoormotten Phyllocnistis valentinensis en een mysteriesoort. Vorig werden jaar grote..


Lees verder 23 augustus 2018   6 jaar oud
Ussurische buisvleermuis overwintert in een holletje in de sneeuw.

Afgelopen weken is in het toonaangevende tijdschrift Nature gepubliceerd dat de Ussurische buisneusvleermuis op een wel erg bijzonder manier overwintert, namelijk opgerold als balletje in de sneeuw. Een welkom cool nieuwtje in..


Lees verder 23 augustus 2018   6 jaar oud
Groen en blauw in Amsterdam

Hoe overtuig je stedenbouwkundigen en beleidsmakers ervan dat er bij stedelijke ontwikkeling meer aandacht moet komen voor groen en blauw? Dit kan door de maatschappelijke baten van dit natuurlijk kapitaal te presenteren in de te..


Lees verder 23 augustus 2018   6 jaar oud

Archief