Natuurberichten

Pagina 854 van 1533 - 15321 Resultaten

primair rups dagpauwoog

Brandnetel is niet de meest geliefde plant. Hij kan vervelende jeukende bultjes veroorzaken, bovendien komt hij zeer algemeen voor, vooral op verstoorde plekken met veel voedsel in de bodem. Ook botanisten worden dus niet..


Lees verder 26 mei 2016   7 jaar oud
Eikenprocessierups in vierde larvale stadium

Eikenprocessierupsen in het zuiden en midden van Nederland beginnen brandharen te krijgen waardoor er bij contact risico op overlast is. Het zijn vooral de bomen die het eerst in het blad stonden waarop nu de rupsen met brandharen..


Lees verder 25 mei 2016   7 jaar oud
Drieteenstrandloper, Griend

Het theaterfestival Oerol op Terschelling (10-19 juni) wordt vooraf gegaan door een ‘veldseminar’. Onder het thema ‘Bird senses of places’ zullen onderzoekers van het programma Metawad, van het Koninklijk Nederlands Instituut voor..


Lees verder 25 mei 2016   7 jaar oud
Uitgedroogde Echt judasoor

De afgelopen weken werden er judasoren waargenomen, maar door de droogte in een allerbelabberdste toestand. Ze waren verschrompeld, hard, dun en verkleurd en daardoor nauwelijks te herkennen. Nu er een regenfront passeert kun je..


Lees verder 25 mei 2016   7 jaar oud
Sterna sandvicensis. Grote stern

In twee natuurgebieden van Natuurmonumenten op Texel broeden op dit moment enorme aantallen grote sterns. De nesten zijn 1 voor 1 geteld aan de hand van drone-beelden. In natuurgebied het Wagejot zijn 4343 nesten van grote sterns..


Lees verder 24 mei 2016   7 jaar oud
Huiszwaluw

De huiszwaluw, velen dragen hem een warm hart toe en spannen zich in om de huiszwaluw de ruimte te bieden die hem toekomt. Vaak al vele jaren. Dit heeft een schat aan kennis en ervaringen opgeleverd die Vogelbescherming nu heeft..


Lees verder 24 mei 2016   7 jaar oud

Eind oktober 2015 is een kleine groep Sayaguesa runderen geïntroduceerd op Schiermonnikoog. Uiteindelijk heeft het bijna 7 maanden geduurd voordat ze hun gehele begrazingsgebied hadden verkend. Medio januari is één van de dieren..


Lees verder 23 mei 2016   7 jaar oud
rups heideblauwtje primair

Vlinders zie je vaak op de bloemen, maar dat wil niet zeggen dat ze ook op die plaats uit het ei zijn gekropen. Bij oranjetipjes is het vaak wel duidelijk: die gebruiken pinksterbloemen en look-zonder-look zowel als nectarplant..


Lees verder 23 mei 2016   7 jaar oud
Zeearend met drie jongen in Roggebotzand

Op het Vogeleiland in het Zwarte Meer zijn dit voorjaar twee jongen van de zeearend uit hun ei gekropen. Dubbel feest dus! Vorige week vrijdag hebben boswachters van Natuurmonumenten en gespecialiseerde roofvogelringers de jongen..


Lees verder 22 mei 2016   7 jaar oud
Wijngaardslak

Het was een zachte winter, maar het voorjaar was koud. Veel Wijngaardslakken sliepen nog wat langer uit in hun schuilplaatsen onder de grond. Inmiddels is de voortplantingstijd weer begonnen en staat voor deze grootste Nederlandse..


Lees verder 22 mei 2016   7 jaar oud

Archief