Natuurberichten
Pagina 86 van 1677 - 16761 Resultaten

Bosmuizen hebben nog steeds jongen en komt de Vlaamse gaai nu echt uit Vlaanderen?..

De akkerhommel is een van de meest algemene hommelsoorten in Nederland die in bijna elke tuin voorkomt. Toch weten we vrijwel niets over de plekken waar de koninginnen van deze soort overwinteren...

De oleanderpijlstaart staat te boek als een zeer zeldzame trekvlinder uit subtropische gebieden, die zelden in ons land wordt gezien. Dit jaar (en ook vorig jaar al) is dat anders. Er zijn tientallen meldingen van deze prachtige..

Snorkelen wordt steeds populairder. Lekker op je gemak genieten van het zeeleven in helder water, bijvoorbeeld in Zeeland. Je ziet mooie en vreemde dieren. Zoals de extreem dunne zeenaalden met hun trompetsnuit. Het is nu de week..

Baardmannetjes zwermen uit en heb jij wel eens een baardmos gezien? ..

Als landdieren kunnen wij ons maar moeilijk voorstellen wat er onder water in de Noordzee leeft. We weten maar weinig over wat er gebeurt in die grote zoutwaterplas. Deze maand brengen twee gloednieuwe producties daar verandering..

Hoe creëren we ruimte en draagvlak voor toenemende aantallen wilde dieren in Nederland, juist ook buiten de natuurgebieden? Dat is een van de centrale vragen van het jaarlijkse Heimans en Thijsse Symposium, dat op zaterdag 23..

De naam Agave komt van het Griekse agauos, wat trots of fier betekent. Niet voor niets: grote agaven domineren met hun enorme bloeiwijzen van soms wel zes meter hoog het landschap. Er bestaan vele soorten, waarvan de meeste van..

Volop burlende herten en overal nog groot koolwitjes te zien...

Tijdens de Reef Restoration Workshop die in juni op Bonaire werd gehouden, presenteerden MPAConnect en de Atlantic and Gulf Rapid Reef Assessment hun nieuwste inspanningen op het gebied van capaciteitsopbouw voor koraalherstel...