Natuurberichten

Pagina 863 van 1681 - 16804 Resultaten

Boeren In Beweging

Om boeren te kunnen helpen natuurinclusiever te gaan boeren, is het nodig om te begrijpen wat een rol speelt bij hun keuzes. Het boerenbedrijf is immers complex, en geen boer is hetzelfde. Bovendien heeft de omgeving invloed. Voor..


Lees verder 8 juni 2018   6 jaar oud
Planten

FLORON bestaat in 2018 dertig jaar. Om dat te vieren organiseert de stichting meer dan twintig Midzomerplantenjachten verspreid over het hele land. Iedere plantenliefhebber is bij deze excursies welkom, ongeacht zijn of haar..


Lees verder 8 juni 2018   6 jaar oud
Tiny Forest Delf Harnaschpolder

Een Tiny Forest is een minibos ongeveer ter grootte van een tennisveld. IVN ontving 1,85 miljoen euro van de Postcodeloterij om honderd Tiny Forests te realiseren. Om dit doel te bereiken zoekt IVN 24 partnerships met gemeenten...


Lees verder 8 juni 2018   6 jaar oud
Bootsmannetje. Notonecta glauca

Tijdens de IVN Slootjesdagen 2018 dit weekend wordt voor het eerst een landelijk 'citizen science' slootjesonderzoek uitgevoerd. Wetenschappers van het NIOO willen zo antwoord krijgen op de vraag: hoe gezond zijn onze Nederlandse..


Lees verder 8 juni 2018   6 jaar oud
Vleermuisonderzoek bij het Binnenhof

Vanaf medio 2020 wordt het Binnenhof gerenoveerd. Voor de renovatie van start kan gaan, moeten veel zaken onderzocht worden. Zo ook de aanwezigheid van beschermde flora en fauna. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft De..


Lees verder 7 juni 2018   6 jaar oud
groot dikkopje - primair

De vrijwillige 'admins' van de invoerportalen Waarneming.nl en Telmee.nl draaien overuren nu er weer heel veel vlinders worden gezien en doorgegeven. De tientallen meldingen van zwartsprietdikkopje die eind mei en begin juni..


Lees verder 7 juni 2018   6 jaar oud
collage eenmalig gebruik

Het broedseizoen voor grauwe kiekendieven in Europa is weer begonnen. Maar terugkeren uit de overwinteringsgebieden in de Sahel is niet vanzelfsprekend: zeker dit voorjaar niet. In sommige overwinteringsgebieden was weinig voedsel..


Lees verder 6 juni 2018   6 jaar oud
Beukenbos. Fagus sylvatica. Zoniënwoud, Brussel, België

Houtgroei in Europa is de afgelopen vijftig jaar met circa zestig procent toegenomen. Naast veranderingen in management, is dit vooral het gevolg van de toegenomen stikstofdepositie. Dit blijkt uit een modelanalyse gebaseerd op..


Lees verder 6 juni 2018   6 jaar oud
levendbarende hagedis

In Nederland kennen we vier verschillende soorten hagedissen: hazelworm, zandhagedis, levendbarende hagedis en muurhagedis. Het onderscheid tussen de vaak samen voorkomende zandhagedis en levendbarende hagedis is het lastigst...


Lees verder 6 juni 2018   6 jaar oud
Graspieper met insecten in de snavel

Vanmiddag vergadert de Tweede Kamer over de achteruitgang van het aantal insecten in Nederland. Goed al die aandacht daarvoor, maar laat de Kamer die aandacht nu ook omzetten in actie. Het gevaar dreigt anders dat het debat niet..


Lees verder 5 juni 2018   6 jaar oud

Archief