Natuurberichten
Pagina 879 van 1681 - 16809 Resultaten

De geelvlekheidelibel lijkt uit Nederland verdwenen. Niet lang geleden vloog deze soort met grote gele vlekken in zijn vleugels, nog regelmatig tussen de andere kleine rode heidelibellen. De laatste jaren is zijn trend sterk..

Bij onderzoek naar het functioneren van een faunatunnel onder de A12 is in september 2017 een bijzondere gebruiker gefilmd: een gewone grootoorvleermuis. Gewone grootoorvleermuizen zijn gewend om door nauwe ruimtes te vliegen...

RAVON doet al jaren onderzoek naar de zeldzame grote modderkruiper. Op basis van deze onderzoeken hebben we inzicht verkregen in de sleutels tot herstel van de leefgebieden van deze mysterieuze moerasbewoner. Benieuwd hoe wij dat..

De afgelopen vijftig jaar heeft zich bij IJmuiden door kustaangroei een nieuwe duinvallei met ongekende botanische kwaliteit ontwikkeld. Moeraskartelblad, Stippelzegge, Vlozegge, Slanke gentiaan, Groenknolorchis en Honingorchis..

De website van Nature Today is vernieuwd. Sinds gisteren vind je nieuwe functionaliteit en ziet het er iets anders uit dan je gewend bent...
Het is alweer half maart, de temperaturen lopen op en daar profiteren onze vroege voorjaarsbloeiers van. Zo ook de geelsterren met hun kenmerkende stervormige gele bloemen en grasachtige bladeren. Wacht niet te lang met zoeken,..

Op woensdag 14 maart wordt de 62-ste editie van de Boomfeestdag gehouden. Naar verwachting doen 100 duizend kinderen mee in ruim 290 Nederlandse gemeenten. Samen planten zij zo’n 200 duizend bomen en struiken. Er zijn diverse..

Vanaf de tweede helft van maart is het zover: je kunt de blauwborst weer horen zingen. In april doet hij er nog een schepje bovenop en barst het gezang echt los. Hij zingt net zo mooi als de nachtegaal, al blijft dat een discussie..

Bij weidevogels denk je misschien niet direct aan Gelderland. Toch komen van oudsher ook hier overal weidevogels voor: in de vochtige heide- en broekontginningen in de IJsselvallei, Gelderse Vallei en Achterhoek; in de..

Bij grote bouwprojecten duurt het soms vele jaren voordat een heel projectgebied bebouwd is. Op de braakliggende stukken kunnen zich beschermde soorten vestigen en dat geeft veel juridische problemen en tijd- en geldverlies...