Natuurberichten

Pagina 895 van 1682 - 16816 Resultaten

brug bij eiland van brienenoord

In de Rotterdamse regio wordt de komende jaren langs de rivier een aantal nieuwe parkgebieden ontwikkeld. Door meer groen en natuur aan de rivier ontstaat een aantrekkelijk nieuw landschap: het getijdenpark. Het ontwikkelen van..


Lees verder 23 december 2017   7 jaar oud
Rendier rode neus

De rode neus van Rudolf het rendier is een heet hangijzer dat biologen al jaren bezighoudt. In 2012 stelden onderzoekers uit Rotterdam dat oververhitting van het neusslijmvlies de rode neus veroorzaakte. "Nee, Rudolfs neus kleurt..


Lees verder 22 december 2017   7 jaar oud
Peilschaal BerghVeer 20160923

De Rijnstrangen bij Zevenaar vormen het grootste rietmoeras van Oost-Nederland. Voor het gebied is een peilbeheer vastgesteld gericht op herstel en ontwikkeling van het rietmoeras. Dat houdt in dat het peil in voorjaar en..


Lees verder 22 december 2017   7 jaar oud
zwarte zeekoet

De arctische ondersoort van de zwarte zeekoet is momenteel al bedreigd in de Oostzee door onder andere de Amerikaanse nerts die hele kolonies in korte tijd kan uitroeien. Door de verwachte klimaatverandering zal de Amerikaanse..


Lees verder 22 december 2017   7 jaar oud
Doorgroeid fonteinkruid

Woekerende waterplanten: ze houden 's zomers veel mensen bezig. Vooral waterbeheerders, die de overlast voor zwemmers, bootjes en vissers op een goede en betaalbare manier binnen de perken moeten houden. Michiel Verhofstad van het..


Lees verder 21 december 2017   7 jaar oud
groene glazenmaker vrouw - primair

Nu 2017 bijna ten einde is, kunnen we de opvallende libellenwaarnemingen van dit jaar op een rijtje zetten. Eerder deze week meldden we dat de libellen niet zo achteruitgaan als veel andere insecten. Goed nieuws dus, maar er zijn..


Lees verder 21 december 2017   7 jaar oud

Dennenslijmkoppen reageren op de eerste nachtvorst. Blijkbaar kan het mycelium een extra prikkel goed gebruiken om paddenstoelen te vormen. Vorige week had ons land flink te lijden onder de winterse buien. Nu de sneeuw gesmolten..


Lees verder 20 december 2017   7 jaar oud
Rivierprik

Het aantal bekende paaiplaatsen van de rivierprik in Nederland is op één hand te tellen. En daar komt er nu één bij. Begin december zijn in een eeuwenoude beek binnen het beheersgebied van Waterschap Vallei en Veluwe twee..


Lees verder 20 december 2017   7 jaar oud
Zwanenbloem in oever

Begin dit jaar hebben FLORON en RAVON, in samenwerking met zes waterschappen en twee provincies, het initiatief genomen voor een grootschalig, driejarig onderzoek naar de ecologische meerwaarde van natuurvriendelijke oevers. Op..


Lees verder 19 december 2017   7 jaar oud
Visdief in de vlucht

2017 is een mooi jaar geworden voor de visdief. Na jaren van kommer en kwel vlogen er in 2017 veel jongen uit en groeide de populatie. Er was eindelijk weer eens genoeg spiering in het IJsselmeer om de jongen mee te voeden. Het..


Lees verder 19 december 2017   7 jaar oud

Archief