Natuurberichten

Pagina 925 van 1703 - 17021 Resultaten

Door klimaatverandering hebben veel warmte-minnende plantensoorten uit Zuid-Europa zich de afgelopen jaren in Nederland kunnen vestigen. Eén daarvan is de kamferalant. Recent onderzoek onder leiding van de ETH Zürich en het..


Lees verder 7 november 2017   7 jaar oud
Appelvink, man

Dit najaar worden opvallend grote aantallen appelvinken gezien. Zowel in Nederland als in de omringende landen. Het is de grootste invasie die tot nu toe is opgemerkt...


Lees verder 7 november 2017   7 jaar oud
Beheerders discusseren over juiste beheer Kruipend Moerasscherm

Kruipend moerasscherm is één van de meest bedreigde soorten van Europa. Gelukkig duikt de plant soms spontaan weer op na herinrichtingsmaatregelen. Er is echter onvoldoende kennis over het optimale beheer voor deze soort. In..


Lees verder 7 november 2017   7 jaar oud
Weiland

Bossen en andere vegetatie leggen jaarlijks bijna 3,6 megaton CO2 vanuit de atmosfeer vast in biomassa. Dit komt overeen met 2 procent van de jaarlijkse Nederlandse CO2-uitstoot. Echter, door voortdurende ontwatering van..


Lees verder 6 november 2017   7 jaar oud
Fulmarus glacialis. Noordse stormvogel

Elk jaar brengt Wageningen Marine Research in opdracht van Rijkswaterstaat een rapport uit omtrent de hoeveelheid plastics in magen van in Nederland gevonden Noordse Stormvogels. Dit is een graadmeter voor Nederlands en Europees..


Lees verder 6 november 2017   7 jaar oud
aan het werk Overlangbroek - primair

Afgelopen zaterdag was het Landelijke natuurwerkdag. Op honderden plekken staken vrijwilligers de handen uit de mouwen voor de natuur. In Overlangbroek gingen enthousiastelingen samen met Staatsbosbeheer aan de slag voor de..


Lees verder 6 november 2017   7 jaar oud
Fotoserie met het verloop van de bladverkleuring van twee witte paardenkastanjes in 2015, 2016 en 2017.

De bladverkleuring begon vroeg, maar mede door de warme oktober en het uitblijven van nachtvorst beleven we een zeer lange periode met verkleurende bladeren. De GrowApp blijkt daarbij zeer behulpzaam bij het analyseren van het..


Lees verder 5 november 2017   7 jaar oud
Steenslijmvissen, Oosterschelde, 2017

In 2017 zijn opvallend veel waarnemingen gedaan van zeevissoorten die oorspronkelijk een meer zuidelijke verspreidingsgrens hadden. Een effect van het langdurig uitblijven van strenge winters. Naast de opmerkelijk grote aantallen..


Lees verder 5 november 2017   7 jaar oud
Silvia Hellingman

Glimwormen eten slakken. Hoe dit in zijn werk gaat wordt mooi in beeld gebracht in het bijgaande filmpje...


Lees verder 4 november 2017   7 jaar oud
Groendak op een gebouw van Wageningen Environmental Research

Wereldwijd wonen inmiddels meer mensen in grote steden dan op het platteland. Iedere week verhuizen op de wereld 1,5 miljoen mensen naar de stad. In deze groeiende steden met toenemende verharding is de klimaatverandering sterker..


Lees verder 3 november 2017   7 jaar oud

Archief