Natuurberichten

Pagina 927 van 1683 - 16823 Resultaten

Muurhagedis juveniel

In het zonnige zuiden van Nederland leeft de muurhagedis in de stad Maastricht op en rond oude vestingwerken en muren. Op 11 juli werden dit jaar alweer de eerste baby-hagedissen aangetroffen, het warme weer in mei en juni heeft..


Lees verder 19 juli 2017   7 jaar oud
uil

Het is vakantie en half Nederland slaapt in een tentje op de camping. Dan hoor je opeens veel meer vogelgeluiden. Grote kans dat de rare hoge piep van jonge uilen je plotseling opvalt. Het geeft campingnachten een nieuwe dimensie...


Lees verder 18 juli 2017   7 jaar oud
landkaartje primair

Sinds een paar weken verschijnen van het landkaartje de nakomelingen van de voorjaarsvlinders die in april en mei vlogen. Die waren veel aanwezig en blijkbaar waren er prima omstandigheden voor de rupsen, want ook nu zijn er veel..


Lees verder 17 juli 2017   7 jaar oud
Otter close-up van kop VOOR EENMALIG GEBRUIK

Vorige week was het 15 jaar geleden dat de otter in de Weerribben-Wieden werd geherintroduceerd. Toenmalig staatssecretaris Geke Faber liet de eerste dieren los (zie filmpje). Inmiddels zijn deze iconische dieren uitgezwermd over..


Lees verder 16 juli 2017   7 jaar oud

De Schol gebruikt het nabije Nederlandse kustgebied, de Waddenzee en de Oosterschelde als kraam- en kinderkamer. Maar sinds deze gebieden warmer worden, maakt de soort er steeds minder gebruik van. In de Waddenzee nam de Schol..


Lees verder 16 juli 2017   7 jaar oud
Gevangen glasalen

In het voorjaar vindt de jaarlijkse intrek plaats van glasaal langs de Europese kust. Ook bij IJmuiden en op het Noordzeekanaal weten de jonge, doorzichtige aaltjes van niet meer dan 8 centimeter lengte de vispassages te vinden...


Lees verder 15 juli 2017   7 jaar oud
Kinderen tekenbeet Lyme

Kinderen kunnen nu ook meedoen aan het onderzoek naar langdurige klachten na de ziekte van Lyme via Tekenradar.nl. Jaarlijks krijgen 25.000 mensen de ziekte van Lyme, ongeveer een kwart daarvan is jonger dan 18 jaar. Sommigen..


Lees verder 14 juli 2017   7 jaar oud

Deze zomer heeft voor het eerst een steppekiekendief in Nederland gebroed. Het is zelfs het eerste bekende broedgeval ooit in West-Europa, en ook het eerste op een boerenakker. De vogels zijn eind mei ontdekt door Willem-Pier..


Lees verder 14 juli 2017   7 jaar oud
1KJ

Steppekiekendieven zijn sinds een aantal jaren als doortrekker in zowel het voor- als najaar flink in aantal toegenomen. In de wintergebieden zien we echter geen toename. Naar de ecologische context kunnen we alleen maar gissen,..


Lees verder 14 juli 2017   7 jaar oud
Gulden sleutelbloem

Ruim honderd Limburgse boeren en particulieren steken de handen uit de mouwen om de komende jaren meer ecologisch resultaat binnen graslandbeheer mogelijk te maken. Een proces van samen leren en doen. Tijdens de eerste..


Lees verder 13 juli 2017   7 jaar oud

Archief