Natuurberichten

Pagina 929 van 1683 - 16823 Resultaten

Nieuwe wisenten op de Veluwe VOOR EENMALIG GEBRUIK

Op 6 juli 2017 zijn twee wisenten uit Polen aangekomen in het wisentgebied op de Veluwe. De stier van 2 jaar en de koe van 1 jaar oud voegen zich bij de drie dieren die hier sinds vorig jaar leven. Projectpartners Stichting Wisent..


Lees verder 8 juli 2017   7 jaar oud
kolibrievlinder - primair

Hij heeft zijn naam niet voor niets, want het lijkt net een kolibrie. Stilstaand voor een bloem drinkt hij de nectar, de kolibrievlinder. De afgelopen weken is hij op veel plekken in Nederland weer gezien, vooral in tuinen...


Lees verder 7 juli 2017   7 jaar oud
Open gesprongen vrucht Klein springzaad

Steeds meer exotische springzaden weten hun weg naar Nederland te vinden. Naast Groot springzaad, de enige oorspronkelijk wilde soort, zijn er Inmiddels zes uitheemse springzaadsoorten verwilderd in Nederland aangetroffen. Wat de..


Lees verder 7 juli 2017   7 jaar oud
Veenmosbult in het kerngedeelte van het Fochteloërveen met zowel ombrotrofe als minerotrofe veenmossoorten (Sphagnum papillosum resp. Sphagnum palustre en Sphagnum fimbriatum). Verder zijn te zien lavendelhei (Andromeda polifolia), ronde zonnedauw (Drosera rotundifolia), dophei (Erica tetralix) en eenarig wollegras (Eriophorum vaginatum), 2014

In het Fochteloërveen, het circa 2.500 hectare grote Natura 2000-gebied op de grens van de provincies Fryslân en Drenthe, zijn de afgelopen 30 jaar maatregelen genomen om het sterk verdroogde hoogveen natter te maken. Door die..


Lees verder 6 juli 2017   7 jaar oud
Microtus oeconomus. Noordse woelmuis

De afgelopen jaren is door de Zoogdiervereniging een nieuwe methode ontwikkeld om het voorkomen van de zeldzame noordse woelmuis vast te stellen: eDNA uit keuteltjes. Deze nieuwe inventarisatiemethode blijkt een geweldig..


Lees verder 6 juli 2017   7 jaar oud
Gebundelde champignonparasol

De eerste beoordeling van de vondst werd afgedaan als de veel voorkomende Knolparasolzwam. Nadat er op de groeiplaats meerdere paddenstoelen tevoorschijn waren gekomen, werd deze determinatie betwijfeld. Na de juiste literatuur te..


Lees verder 5 juli 2017   7 jaar oud
Drooggevallen poel

Mei en juni waren droog, warm en zonnig. Uit het veld komen berichten dat veel poelen te vroeg zijn drooggevallen en een nieuwe generatie amfibieën als verloren moet worden beschouwd. Veel amfibielarven kunnen hun metamorfose tot..


Lees verder 5 juli 2017   7 jaar oud
Bordje bescherming Grote Karekiet

De grote karekiet is een zeldzame rietvogel. Het aantal grote karekieten in Nederland is nog maar klein (circa 100 paar), maar we weten steeds beter wat nodig is om ze te helpen. Het juiste soort rietland is cruciaal. Een proef..


Lees verder 4 juli 2017   7 jaar oud
Bruin zandoogje - primair2

Het is de tijd van de zandoogjes, ze worden erg veel gemeld op de invoerportalen. Soms worden er foto’s toegevoegd en dan blijkt dat nogal wat mensen moeite hebben om ze uit elkaar te houden. Dat is niet nodig als je weet waarop..


Lees verder 3 juli 2017   7 jaar oud
Teek

In juni en juli worden de meeste mensen gebeten door teken. Door teken wordt de ziekte van Lyme overgedragen. In de Atlas Leefomgeving is nu een kaart opgenomen die diagnoses van Lyme laat zien...


Lees verder 3 juli 2017   7 jaar oud

Archief