Natuurberichten
Pagina 940 van 1683 - 16824 Resultaten

Het is geen zeldzame of bedreigde vlinder in Nederland en toch hebben heel veel mensen nog nooit een groentje gezien. Dat komt onder meer doordat hij een prima camouflagekleur heeft en het niet een soort is die je in je tuin gauw..

Het is 24 jaar geleden dat de mopsvleermuis voor het laatst werd vastgesteld in Nederland. De laatste melding betrof een overwinterend exemplaar nabij Sluis in 1993. De soort werd op de meest recente Nederlandse Rode Lijst dan ook..

Op een overjarige composthoop achter de kantine van een tennisclub in Zaandam waren een aantal opvallende paddenstoelen tevoorschijn gekomen. De bleke hoeden met de unieke, donker gespikkelde stelen lieten er geen misverstand over..

Beleef hoe bijzonder water in Nederland is. Van 12 tot en met 21 mei 2017 vieren we de nationale Week van Ons Water met als thema schoon en gezond water. Overal in het land worden uitjes en activiteiten georganiseerd. 'Duik in de..

Onder de noemer #vergeetnatuurniet hebben twaalf grote groene organisaties 2 mei jl een hartenkreet gestuurd aan Formateur Schippers. Aanleiding is de zorg dat, ondanks aandacht van de onderhandelende partijen voor duurzaamheid,..

In steeds meer natuurgebieden kom je ze tegen, primitieve Zuid-Europese runderrassen of dieren uit fokprogramma’s die beogen een oeros gelijkend dier te verkrijgen. Veelal zijn dit zwarte runderen met een mooie gladde vacht...

Het idee komt uit Engeland, en klinkt daar heel lekker: beetle banks. In het Nederlands: keverbank. Een strook akkerland die, als natuurmaatregel, kan zorgen voor meer insecten en dus vogels. ..

Ruim een jaar geleden, op 1 april 2016, is de green deal infranatuur getekend. Een initiatief van De Vlinderstichting om biodiversiteit langs infrastructuur vanzelfsprekend te maken. In het eerste jaar zijn onderzoeken gestart en..

Jaarlijks worden 500 miljoen mensen ziek van een muggenbeet en komen rond de 2,7 miljoen mensen om. Vandaag lanceren diverse citizen science organisaties waaronder Muggenradar.nl en UN Environment de ‘Global Mosquito Alert’. Het..

Bij recent onderzoek naar de Zeggekorfslak in Nationaal Park de Biesbosch, werden ook Getijdeslakjes waargenomen. Na afronding van de Deltawerken dacht men dat deze typerende zoetwatergetijdesoort zou verdwijnen. De slak leeft..