Natuurberichten

Uitgever: NLBIF

Netherlands Biodiversity Information Facility (NLBIF) faciliteert de vrije toegang tot biodiversiteitsdata uit Nederland, voor iedereen, om zo te komen tot een meer verantwoord, productief en duurzaam beheer van de groene reserves van deze aarde.

Pagina 1 van 1 - 7 Resultaten

Een Blauwtipje Antiopella cristata

Op de website Blauwtipje.nl worden alle Nederlandse soorten zeenaaktslakken beschreven en kunnen waarnemingen van de vaak prachtig gekleurde zeeslakken geregistreerd worden. De ruim 12.200 waarnemingen zijn nu opgenomen in de..


Lees verder 1 juli 2023   11 mnd oud
Seba's short-tailed bat (Carollia perspicillata)

Xeno-canto.org, de wereldwijde open database voor natuurgeluiden, verwelkomt nu naast vogel- en sprinkhaangeluiden ook vleermuisgeluiden. De ultrasone geluiden zijn speciaal hoorbaar gemaakt voor het menselijk oor...


Lees verder 24 juni 2023   11 mnd oud
Geringde scholeksters met GPS-zenders

Wereldwijd zijn tienduizenden dieren met GPS-zenders uitgerust. Onderzoekers gebruiken de gegevens om diergedrag te bestuderen, of om soorten te beschermen. Ook vertellen de zenders veel over de verspreiding van soorten. Een..


Lees verder 21 januari 2023   1 jaar oud

Steeds meer natuurwaarnemingen van burgers vinden hun weg naar de mondiale biodiversiteitsdatabase van de ‘Global Biodiversity Information Facility’ (GBIF). Zo dragen burgers bij aan het in kaart brengen én hopelijk ook het in..


Lees verder 25 augustus 2020   3 jaar oud
Xeno-canto

Een leger van geluidenjagers, liefhebbers en professionals, bouwt samen aan de grootste openbare vogelgeluidencollectie ter wereld: Xeno-canto. Deze rijke bron voor biodiversiteitsonderzoek is nu met hulp van de Netherlands..


Lees verder 9 januari 2019   5 jaar oud
Zeekat Sepia apama

Meer dan 1200 instellingen in 123 landen hebben met 1 miljoen onderzoekers en burgers wereldwijd 1 miljard natuurwaarnemingen bijeengebracht in de Global Biodiversity Information Facility. Nederland heeft via NLBIF meer dan 28..


Lees verder 8 juli 2018   5 jaar oud
Waarnemer aan het werk

In Nederland worden enorm veel natuurwaarnemingen verzameld; ons land is waarschijnlijk het best onderzocht in de hele wereld. Het overgrote deel van die kennis wordt verzameld door vrijwilligers die in hun vrije tijd vele uren in..


Lees verder 16 maart 2016   8 jaar oud

Archief