Natuurberichten

Dossier: Wolven

Door de toename van het aantal wolven in Duitsland komen er ook steeds meer wolven in Nederland. De eerste natuurberichten over de wolf verschenen in 2010 op Nature Today. In september 2011 werd voor het eerst in Nederland een wolf gesignaleerd in Duiven, Gelderland. Hieronder staan alle natuurberichten over de wolf op Nature Today bij elkaar. De meest recente berichten staan bovenaan.

Pagina 13 van 15 - 145 Resultaten

Wolf

In de provincie Groningen zijn in augustus twee dode schapen gevonden, waarvan de doodsoorzaak onbekend was, maar de dieren waren doodgebeten. Vermoed werd dat het wellicht een aanval van een wolf geweest was. Inmiddels is door..


Lees verder 22 september 2017   6 jaar oud
Wolf

De wolf die begin maart langs de A28 ter hoogte van Veeningen dood werd aangetroffen, is afkomstig uit een roedel wilde wolven in Duitsland. Het gaat om een gezond jong mannetje van ongeveer anderhalf jaar oud uit de roedel..


Lees verder 14 maart 2017   6 jaar oud
European wolf

Een wolf is vanochtend dood gevonden op de A28 tussen Hoogeveen en Meppel. Als dit klopt is het de derde bekende wolf in Nederland...


Lees verder 3 maart 2017   6 jaar oud
Wolf VOOR EENMALIG GEBRUIK

De wolf die begin september in Beuningen (Overijssel) werd gesignaleerd is afkomstig uit een roedel in het oosten van Duitsland. Dit blijkt uit onderzoek van Arjen de Groot en Hugh Jansman van Wageningen Environmental Research..


Lees verder 2 november 2016   7 jaar oud
Wandelwolf terug in Nederland (2016)

Sinds vrijdag 29 januari is de eerste Nederlandse wolf sinds anderhalve eeuw weer terug in Nederland. Ruim tien maanden na zijn bezoek aan Drenthe en Groningen heeft Wolven in Nederland hem opgehaald in Duitsland...


Lees verder 3 februari 2016   7 jaar oud
Wolf Bialowieza 2006 VOOR EENMALIG GEBRUIK

De wolf die in het voorjaar van 2015 door Drenthe en Groningen wandelde en op 15 april werd aangereden in Duitsland komt terug naar Nederland...


Lees verder 23 januari 2016   7 jaar oud
Canis lupus. Wolf

De wolf die dit voorjaar korte tijd Nederland bezocht is doodgereden. Op 15 april werd een dode wolf gevonden op snelweg A7 bij Berkhof in Duitsland. Uit DNA-onderzoek is gebleken dat dit hetzelfde dier was als Nederland en..


Lees verder 23 juli 2015   8 jaar oud
Canis lupus. Wolf

Begin maart van dit jaar was Nederland in de ban van een vermeende wolf van onbekende oorsprong, die enkele dagen door ons land liep. Nadat enkele aangevallen en soms doodgebeten schapen waren gevonden langs de route die het dier..


Lees verder 7 april 2015   8 jaar oud

Wolven zijn sinds vorig weekend weer terug in de Nederland. Nou ja, voor eventjes dan. Na 4 dagen liep de jonge wolf weer terug naar Duitsland. Over de voordelen van deze imposante dieren voor de natuur is er nu een gratis..


Lees verder 22 maart 2015   8 jaar oud

Het schaap uit het Drentse Nieuw-Amsterdam dat mogelijk is gedood door een wolf ligt bij Alterra in de vriezer. DNA-onderzoek moet uitwijzen of het beest door een wolf is gedood...


Lees verder 10 maart 2015   8 jaar oud

Archief