Natuurberichten

Dossier: Wolven

Door de toename van het aantal wolven in Duitsland komen er ook steeds meer wolven in Nederland. De eerste natuurberichten over de wolf verschenen in 2010 op Nature Today. In september 2011 werd voor het eerst in Nederland een wolf gesignaleerd in Duiven, Gelderland. Hieronder staan alle natuurberichten over de wolf op Nature Today bij elkaar. De meest recente berichten staan bovenaan.

Pagina 13 van 14 - 132 Resultaten

Wekenlang hield de wolf van Luttelgeest het land, of in ieder geval de media, in haar greep. Was-ie echt of niet? Ja, bleek na genetisch onderzoek. Alterra-ecoloog Geert Groot Bruinderink, opsteller van een 'wolvenplan' voor ons..


Lees verder 15 augustus 2013   9 jaar oud
Wolf Luttelgeest tn

De vrouwtjeswolf die onlangs dood is aangetroffen bij Luttelgeest blijkt een raszuivere wolf te zijn. Waarschijnlijk komt het dier oorspronkelijk uit Oost-Europa. Het is bovendien (tamelijk) waarschijnlijk dat de wolvin uit eigen..


Lees verder 8 augustus 2013   9 jaar oud
Mogelijke doodgereden wolf, Noordoostpoder, 5 juli 2013

In de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 juli werd bij Luttelgeest in de Noordoostpolder een sterk op een wolf gelijkend dier doodgereden. Dit zou zeer bijzonder zijn, want dan gaat het om de eerste vondst na circa 150 jaar..


Lees verder 8 juli 2013   9 jaar oud

Aan de Uiterdijkenweg te Luttelgeest is donderdagochtend 4 juli een doodgereden dier gevonden met duidelijke kenmerken van een Europese wolf. DNA is verzameld voor onderzoek. Als hieruit blijkt dat het een wolf is, dan is dit de..


Lees verder 5 juli 2013   9 jaar oud

Eind vorige week is op nog geen vijftien kilometer van de Nederlandse grens, in het Duitse Meppen ter hoogte van Emmen, een wolf gezien...


Lees verder 16 april 2013   9 jaar oud

Vandaag heeft staatssecretaris Bleker twee rapporten naar de kamer gestuurd over de komst van de wolf naar Nederland. Uit een studie van Alterra Wageningen UR “blijkt dat de vestigingskans van een wolvenpaar in Nederland klein..


Lees verder 13 september 2012   10 jaar oud
neergeschoten wolf Westerwald

Zeven maanden geleden was de waarneming van een Wolf een van de hoofdpunten van het VRT journaal. De zoektocht naar een Lynx door het programma Dieren in Nesten draaide anders uit dan verwacht, toen een cameraval nabij Gedinne..


Lees verder 25 april 2012   10 jaar oud
Wolf Bialowieza 2006 VOOR EENMALIG GEBRUIK

Afgelopen zomer zijn op 4 augustus in de Belgische Ardennen filmopnames gemaakt van een wilde wolf. Nadat tal van experts de beelden hadden bekeken, concludeerden zij dat het echt een wilde wolf moest zijn. Het schuwe gedrag, de..


Lees verder 24 september 2011   11 jaar oud
Wolf Bialowieza 2006 VOOR EENMALIG GEBRUIK

Het TV programma ‘Dieren in Nesten’ pakte op 22 september in het VRT-Journaal uit met spectaculaire beelden van een Wolf die op 4 augustus nabij Gedinne (Namen) kon worden gefilmd. Deze waarneming werd bevestigd door Franse..


Lees verder 22 september 2011   11 jaar oud
Wolf bij Duiven

Verbaasde automobilisten in Duiven zagen vorig weekend waarschijnlijk de eerste wolf in Nederland. Op klaarlichte dag probeerde het dier een weg over te steken, maar vanwege de drukte en alle commotie die ontstond lukte dat niet...


Lees verder 2 september 2011   11 jaar oud

Archief