Natuurberichten

Dossier: Wolven

Door de toename van het aantal wolven in Duitsland komen er ook steeds meer wolven in Nederland. De eerste natuurberichten over de wolf verschenen in 2010 op Nature Today. In september 2011 werd voor het eerst in Nederland een wolf gesignaleerd in Duiven, Gelderland. Hieronder staan alle natuurberichten over de wolf op Nature Today bij elkaar. De meest recente berichten staan bovenaan.

Pagina 14 van 15 - 150 Resultaten

Wolf Bialowieza 2006 VOOR EENMALIG GEBRUIK

De wolf die in het voorjaar van 2015 door Drenthe en Groningen wandelde en op 15 april werd aangereden in Duitsland komt terug naar Nederland...


Lees verder 23 januari 2016   8 jaar oud
Canis lupus. Wolf

De wolf die dit voorjaar korte tijd Nederland bezocht is doodgereden. Op 15 april werd een dode wolf gevonden op snelweg A7 bij Berkhof in Duitsland. Uit DNA-onderzoek is gebleken dat dit hetzelfde dier was als Nederland en..


Lees verder 23 juli 2015   8 jaar oud
Canis lupus. Wolf

Begin maart van dit jaar was Nederland in de ban van een vermeende wolf van onbekende oorsprong, die enkele dagen door ons land liep. Nadat enkele aangevallen en soms doodgebeten schapen waren gevonden langs de route die het dier..


Lees verder 7 april 2015   9 jaar oud

Wolven zijn sinds vorig weekend weer terug in de Nederland. Nou ja, voor eventjes dan. Na 4 dagen liep de jonge wolf weer terug naar Duitsland. Over de voordelen van deze imposante dieren voor de natuur is er nu een gratis..


Lees verder 22 maart 2015   9 jaar oud

Het schaap uit het Drentse Nieuw-Amsterdam dat mogelijk is gedood door een wolf ligt bij Alterra in de vriezer. DNA-onderzoek moet uitwijzen of het beest door een wolf is gedood...


Lees verder 10 maart 2015   9 jaar oud
Wolf

Wolven in Nederland feliciteert de provincie Drenthe. Op zaterdag 7 maart 2015 is een wolf namelijk de Nederlandse provincie Drenthe binnengelopen. Het dier werd een dag eerder al op diverse plaatsen in Duitsland gezien net ten..


Lees verder 7 maart 2015   9 jaar oud
wolf

Zaterdagochtend en ik ben op weg naar de Horaloop in Ede om vijf kilometer te gaan hardlopen. Op het terrein van de Wageningen Universiteit (Wageningen UR) waar ik langs fiets zie ik drie jagers lopen. De eerste reactie is een..


Lees verder 19 december 2013   10 jaar oud

Nader onderzoek naar de doodsoorzaak en herkomst van de wolf van Luttelgeest wijst uit dat het dier mogelijk toch is doodgeschoten en neergelegd. Dat blijkt uit nadere sectie naar aanleiding van een röntgenfoto en een CT-scan...


Lees verder 28 oktober 2013   10 jaar oud

Wekenlang hield de wolf van Luttelgeest het land, of in ieder geval de media, in haar greep. Was-ie echt of niet? Ja, bleek na genetisch onderzoek. Alterra-ecoloog Geert Groot Bruinderink, opsteller van een 'wolvenplan' voor ons..


Lees verder 15 augustus 2013   10 jaar oud
Wolf Luttelgeest tn

De vrouwtjeswolf die onlangs dood is aangetroffen bij Luttelgeest blijkt een raszuivere wolf te zijn. Waarschijnlijk komt het dier oorspronkelijk uit Oost-Europa. Het is bovendien (tamelijk) waarschijnlijk dat de wolvin uit eigen..


Lees verder 8 augustus 2013   10 jaar oud

Archief