Natuurberichten

Dossier: Wolven

Door de toename van het aantal wolven in Duitsland komen er ook steeds meer wolven in Nederland. De eerste natuurberichten over de wolf verschenen in 2010 op Nature Today. In september 2011 werd voor het eerst in Nederland een wolf gesignaleerd in Duiven, Gelderland. Hieronder staan alle natuurberichten over de wolf op Nature Today bij elkaar. De meest recente berichten staan bovenaan.

Pagina 4 van 15 - 150 Resultaten

Wolf

Het aantal wolven in Nederland neemt nog steeds toe. Naast de roedel op de Veluwe zijn er in ons land op dit moment waarschijnlijk drie paren aanwezig: één zeker in de regio Drenthe/Fryslân en twee mogelijke paren op de Veluwe...


Lees verder 15 juni 2022   1 jaar oud
Kudde en KBH

Schapen horen bij de Veluwe, maar sinds 2019 heeft óók de wolf een plek veroverd. Provincie, herders, schapenhouders en terreineigenaren zoeken in goed overleg naar manieren om schaapskuddes te beschermen. Dat is niet alleen van..


Lees verder 27 mei 2022   1 jaar oud
Wolf in Amersfoort

Er is een wolf gespot in de bebouwde kom van Amersfoort. Het is de eerste keer sinds de terugkeer van de wolf in 2015 dat er één in een stad is gemeld. Op beelden die een automobilist maakte, is te zien dat het dier op de weg..


Lees verder 7 april 2022   2 jaar oud
raaf lead

Na een afwezigheid van 150 jaar is de wolf terug op de Veluwe. Daarmee is een aasleverancier bij uitstek terug en kan het voedselweb completer worden. Aaseters, waaronder raven, profiteren daarvan. Om hier onderzoek naar te doen,..


Lees verder 17 maart 2022   2 jaar oud
Sayaguesa Planken Wambuis

Klimaatverandering en wereldwijd soortenverlies vragen om offensieve strategieën voor natuur- en milieubescherming. Een veelbelovend voorbeeld is rewilding: het geven van meer ruimte aan natuurlijke processen, zoals het beschreven..


Lees verder 12 maart 2022   2 jaar oud
Een kudde wildlevende runderen houdt wolven op afstand

Regelmatig is in het nieuws dat een wolf één of meerdere schapen heeft gedood. Schapen in het buitengebied zijn zonder beschermende maatregelen kwetsbaar voor wolven. Om dat te voorkomen worden hulpmiddelen geadviseerd: van..


Lees verder 5 maart 2022   2 jaar oud
Wolf

De wolf die op 17 januari 2022 werd aangereden op de A67 ter hoogte van Ekenrooi bij Eindhoven, blijkt afkomstig uit België. DNA-onderzoek heeft uitgewezen dat het wolf GW2432m is: een welp van de Belgische Hechtel-Eksel-roedel...


Lees verder 28 februari 2022   2 jaar oud
Goudjakhals

Op 12 februari jongstleden is in gemeente Friese Meren een goudjakhals gesignaleerd. Het is de zevende keer dat een goudjakhals wordt waargenomen in Nederland. Eerder was dit het geval in Gelderland, Drenthe, Groningen en Utrecht...


Lees verder 28 februari 2022   2 jaar oud
Wolf

De wolf is een soort die niet aan landsgrenzen gebonden is. De wolven in Nederland maken deel uit van de Centraal-Europese en de Alpiene wolvenpopulatie. Samenwerking tussen de Benelux en Duitsland heeft ertoe geleid dat er een..


Lees verder 23 februari 2022   2 jaar oud
Hazen in paartijd

Het is Valentijnsdag en dat is te merken onder de zoogdieren. Het paarseizoen is in volle gang! Dit is soms erg goed en soms wat minder goed te zien. Elk mannelijk zoogdier heeft zo zijn trucjes om een dame te overwinnen en dat..


Lees verder 14 februari 2022   2 jaar oud

Archief