Natuurberichten

Dossier: Wilde kat

De wilde kat is met een opmars bezig in België en Nederland. In 2012 werd de eerste wilde kat in 150 jaar aangetroffen in Vlaanderen. Een jaar later werd ook in Nederland een eerste exemplaar waargenomen. Hieronder staan alle natuurberichten die tot nu toe over wilde katten op Nature Today zijn verschenen.

Pagina 4 van 4 - 35 Resultaten

Wilde kat

Deze week heeft ARK Natuurontwikkeling een recente foto van een kat onder ogen gekregen. Na onderzoek blijkt het om een echte wilde kat te gaan. Dit betekent dat deze zeer zeldzame soort binnen één jaar al twee keer is waargenomen..


Lees verder 27 januari 2014   10 jaar oud
wilde kat op cameraval

ARK Natuurontwikkeling en Natuurmonumenten zijn begin oktober 2013 in Zuid-Limburg gestart met een onderzoek naar de wilde kat. Gedurende drie maanden zal met cameravallen worden gezocht naar dit zeer zeldzame dier...


Lees verder 6 oktober 2013   10 jaar oud
Wilde kat in Voeren

De tweede waarneming van een Wilde kat in Vlaanderen is een feit. Een half jaar geleden was er al eentje in Bocholt en nu is Voeren aan de beurt...


Lees verder 12 april 2013   11 jaar oud
Wilde kat

Voor het eerst in meer dan 150 jaar is er een Europese Wilde kat opgedoken in Vlaanderen. Het dier werd gefilmd in het moerasgebied Smeetshof in Bocholt. Een vrijwilliger van Natuurpunt kon het dier filmen met een cameraval. Het..


Lees verder 3 oktober 2012   11 jaar oud
wilde kat op snijtafel

Onlangs werd een mogelijk wilde kat onderzocht die was gevonden in Limburg. Vermoedelijk was dit geen wilde kat maar het doet wel een vraag rijzen: komen er eigenlijk wilde katten voor in Nederland?..


Lees verder 15 mei 2010   14 jaar oud

Archief