Natuurberichten

Dossier: Vorst

Vorst kan grote invloed hebben op de overleving van planten en dieren, zowel positief als negatief. Hieronder de natuurberichten op Nature Today waarin de invloed van vorst aan bod komt.

Pagina 3 van 8 - 74 Resultaten

Door de goede isolatie van de vacht van deze wisenten blijft de sneeuw er gewoon bovenop liggen en smelt niet.

Terwijl het buiten ijskoud is, zitten wij lekker warm binnen met een trui achter de kachel en kijken door het raam naar de sneeuw buiten. Maar hoe zit het eigenlijk met al die dieren buiten in de natuur, zoals bijvoorbeeld de..


Lees verder 13 februari 2021   3 jaar oud
Sporen in sneeuw

Zoek sporen in de sneeuw, vos is drachtig...


Lees verder 10 februari 2021   3 jaar oud
Bevroren Boerenwormkruid

Vorst en kou: wat doet dat met planten? Januari en februari zijn de koudste maanden van het jaar met flink wat vorstdagen. Bloeiende planten vind je nu nog weinig. Bij FLORON zochten we uit hoe het aantal planten dat in wegbermen..


Lees verder 7 februari 2021   3 jaar oud
Franjestaart in winterverblijf

Op dit moment zijn de meeste vleermuizen in winterslaap. Met de temperaturen van de afgelopen tijd hebben vleermuizen moeite om te blijven slapen. Als ze wakker worden, gaan sommige soorten meteen naar buiten. Andere soorten..


Lees verder 28 januari 2021   3 jaar oud
Adéliepinguïn

Een oceaangebied van 4500 vierkante kilometer rond Hope Bay bij het noordelijke Antarctische schiereiland wordt gesloten voor visserij. Dat is het mooie resultaat van een samenwerking tussen niet-gouvernementele organisaties..


Lees verder 19 december 2020   3 jaar oud
Eikels op grond Natuurlijk Fauna Advies Mts

Wilde zwijnen, eekhoorns en heel veel meer dieren hebben de komende maanden genoeg te eten op de Veluwe. Beuken en eiken hebben samen bijna vijf miljoen kilo aan eikels en beukennootjes geproduceerd. Het is heel bijzonder dat..


Lees verder 18 oktober 2020   3 jaar oud
Bodemverdichting

Het is duidelijk herfst; de start van het uitvoeringsseizoen voor bosbeheerders. Nieuwe aanplant de grond in, of dunnen om meer ruimte te maken voor groei en ontwikkeling. Allemaal beheerwerkzaamheden voor het bos van de toekomst...


Lees verder 13 november 2019   4 jaar oud
Vrouwtje groene zandbij op bloem van ereprijs

Niet met alle 360 Nederlandse bijensoorten gaat het slecht. Er zijn soorten die zich ondanks alle natuur- en milieuproblemen weten uit te breiden. Zo'n soort is de groene zandbij. Dit kleine bijtje werd in 1997 voor het eerst in..


Lees verder 27 mei 2019   4 jaar oud

Wanneer komt de voorjaarstrek van de boerenzwaluw of de gierzwaluw op gang? Hoe verloopt de trek van de kraanvogel over Europa? Wanneer verlaten zomervogels Europa? De antwoorden op deze vragen zijn nu ‘live’ te zien op de viewer..


Lees verder 10 mei 2019   4 jaar oud
Bloei appel

Dit jaar hebben we een zeer vroege bloei van peren- en appelbomen en vrezen veel eigenaren van fruitbomen voor vorstschade. Door de stijgende temperaturen komen peer en appel tegenwoordig gemiddeld bijna twee weken eerder in bloei..


Lees verder 14 april 2019   5 jaar oud

Archief