Natuurberichten

Dossier: Natuurinclusief

Natuurinclusief

Pagina 1 van 20 - 196 Resultaten

Plasdras met zonnepanelen.

In het open, groene en waterrijke landschap van de Lopikerwaard wordt hard gewerkt aan het verbeteren van de ecologische kwaliteit van het gebied. Collectief Lopikerwaard, en de aangesloten boeren, spelen daarbij een sleutelrol...


Lees verder 14 april 2025   3 dgn oud
Grutto

Vogelbescherming Nederland reikt jaarlijks de Gouden Grutto uit aan een agrariër die zich bovengemiddeld inzet voor de weidevogels op zijn of haar land. Gelukkig zijn er veel boeren die boerenlandvogels een plek willen bieden op..


Lees verder 12 april 2025   5 dgn oud
Diezerhof stadsoase

De nieuwe groene stadsoase in de wijk Dieze in Zwolle lag er fraai bij tijdens de feestelijke opening op vrijdag 21 maart. Buurtbewoners hebben de handen ineen geslagen om samen de kale grasstrook voor hun huis om te toveren tot..


Lees verder 9 april 2025   1 week oud

Wat gebeurt er als iedereen streekeigen planten in de tuin zet? Dan komen daar dieren op af die nu weinig geschikt voedsel kunnen vinden, zoals wilde bijen. Elke tuin vormt een stapsteen – een opstapje – naar een natuurgebied in..


Lees verder 3 april 2025   2 wkn oud
Plasdras in de Sefonsterpolder

Er zijn allerlei manieren om samen bij te dragen aan natuurherstel en maatschappelijke opgaves. Eerder presenteerde Wageningen Environmental Research al tien categorieën natuurmaatregelen en een storymap met natuurmaatregelen en..


Lees verder 2 april 2025   2 wkn oud
Een patrijs in het Land van Altena

De Ecologische Evaluatie benadrukte nog maar eens hoe belangrijk een integrale en gebiedsgerichte aanpak is voor het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer. In het Noord-Brabantse Land van Altena heeft zo’n aanpak niet alleen..


Lees verder 2 april 2025   2 wkn oud
Tuin akkerwinde - primair

De lente breekt aan en het wordt langzaam warmer, dus tijd om van onze tuinen te genieten. En niet alleen van de tuin, maar ook van de insecten die er voorkomen. Veel insecten hebben het moeilijk. Wat kun jij daaraan doen? Kars..


Lees verder 31 maart 2025   2 wkn oud
Rondleiding door buurtvoedselbos

Voedselbossen zijn goed voor biodiversiteit, schone lucht, gezond voedsel en regenwateropvang. Buurtvoedselbossen zijn ook een plek van ontmoeting, samenwerken en plezier. Toch blijkt het vaak lastig voor bewoners om een..


Lees verder 29 maart 2025   2 wkn oud
Arnold van Vliet

Wat zijn de kosten en impact van klimaatverandering op Nederland? Hierover voerden tien experts een rondetafelgesprek met de Vaste commissie voor Klimaat en Groene Groei. Op basis van de kennis van nu schetste ik waarmee we in een..


Lees verder 27 maart 2025   3 wkn oud
Kievit met jong

Het huidige Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb) draagt lokaal bij aan biodiversiteit, maar is in de huidige vorm niet voldoende om de brede afname van boerenlandvogels en andere soorten te stoppen. Dat blijkt uit de..


Lees verder 25 maart 2025   3 wkn oud

Archief